ستاد برداشت کهگیلویه و بویراحمد:

محصولاتی پربار در سایه هماهنگی و نظارت

محصولاتی پربار در سایه هماهنگی و نظارت

کهگیلویه و بویراحمد - ایانا- در نشست ستاد برداشت کهگیلویه و بویراحمد به ریاست رضا فرازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و با حضور تمامی نهادهای مرتبط، برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های لازم برای برداشت محصولات زراعی پاییزه با هدف حفظ امنیت غذایی استان و مقابله با چالش‌های احتمالی صورت گرفت.

کدخبر: 134220

رضا فرازی در این نشست با اشاره به توزیع ۳۵۰۰ تن کود اوره بیشتر نسبت به سال گذشته، علی‌رغم کاهش ۱۰ هزار هکتاری سطح زیر کشت، بر اهمیت ارائه آمار صحیح و واقعی تأکید کرد و آن را مبنای سیاست‌گذاری‌های کلان کشور دانست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه قیمت جهانی و داخلی گندم مشابه است، گفت: نگرانی از قاچاق این محصول باارزش وجود ندارد اما هوشیاری و مراقبت جدی از مراکز خرید امری ضروری است.

فرازی تاکید کرد: ضروری است با دهیاری‌ها و شوراها مکاتبه شود تا به منظور حفظ تولیدات کشاورزان و تضمین امنیت غذایی استان روستاها به ادوات لازم برای مقابله با آتش‌سوزی مجهز شوند.

وی بر جلوگیری از خروج گندم از استان تاکید کرد و گفت: باید در نقاط مستعد خروج گندم، مراکز خرید احداث شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در پایان بر اهمیت آموزش کشاورزان و استفاده از ظرفیت کشاورزان پیشرو به عنوان مددکاران ترویجی برای افزایش عملکرد تاکید نمود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از پیش‌بینی آغاز زمان برداشت محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته دیرتر و از خرداد ماه خبر داد.

شهرام عسکری همچنین بر نقش اطلاعات هواشناسی در آمادگی بهتر کشاورزان برای فصل برداشت تأکید کرد.

وی بر لزوم مدیریت انحرافات سوخت با حضور به موقع کمباین‌ها تأکید کرد و گفت: با همکاری اتحادیه کمباین‌داران فارس، ۲۵۰ کمباین برای کمک به برداشت وارد استان خواهند شد و این آمار به غیر از کمباین های بومی یا ورودی از استان‌های دیگر است.

عسکری همچنین از پیش‌بینی ۱۱ مرکز برای خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: ضروری است تلاش حداکثری برای جلوگیری از خروج گندم از استان صورت گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به سابقه میزان پایین سن‌زدگی گندم‌ها در استان (کمتر از ۰/۲ درصد)، بر ضرورت مبارزه شیمیایی در صورت مشاهده آفت برای حفظ کیفیت محصولات تأکید کرد.

راه‌اندازی مراکز خرید نقدی کلزا و کاملینا نیز از دیگر مواردی بود که عسکری به آن اشاره کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از همکاری شرکت‌های بذری، بانک کشاورزی و عوامل طرح پایداری تولید در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قدردانی کرد و بر لزوم استمرار تعامل سازنده با این نهادها تأکید نمود.

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز بر ادامه راه شهدا با صلابت و شجاعت و خدمت‌رسانی به مردم، به ویژه کشاورزان، تأکید کرد.

حجت‌الاسلام ابراهیم طاوسیان هشدار داد: با توجه به شرایط حساس کنونی، لازم است آمادگی در مقابل خطرات احتمالی و حمله علیه مزارع وجود داشته باشد.

در ادامه، مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: میانگین بارش در سال جاری زراعی این استان به ۶۰۴ میلی‌متر رسیده است.

علی کرمی افزود: این میزان بارش نسبت به سال گذشته ۳۲۱ میلی‌متر افزایش داشته که نشان‌دهنده رشد ۱۱۳ درصدی است.

وی با مقایسه این آمار با میانگین بارش بلندمدت استان که ۷۹ میلی‌متر است، بر اهمیت این افزایش تأکید کرد.

کرمی همچنین به پیش‌بینی وضعیت جوی استان برای نیمه اول اردیبهشت پرداخت و گفت: انتظار می‌رود بارش‌ها کمتر از حد نرمال باشد اما برای نیمه دوم اردیبهشت، میزان بارش‌ها در حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

در خصوص دمای هوا نیز، مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش ۰.۵ تا ۱ درجه سانتی‌گرادی دما نسبت به میانگین بلندمدت در ماه‌های آینده خبر داد.

معاون شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در این نشست با اشاره به همکاری مؤثر این شرکت با جهاد کشاورزی در سال گذشته، اظهار داشت: همراهی و همکاری میان دو مجموعه به نحو احسن انجام شد و هرگونه مشکل احتمالی در حداقل ممکن رفع گردید.

محمدی با تأکید بر اهمیت تخصیص سهمیه سوخت ماشین‌آلات کشاورزی از طریق سامانه سدف، خواستار ثبت‌نام به‌موقع کمباین‌داران در این سامانه شد.

وی همچنین بر لزوم نظارت کامل بر حضور کمباین‌های مهاجر تا پایان فصل برداشت تأکید کرد و گفت: این نظارت ضروری است تا اطمینان حاصل شود سهمیه سوخت تخصیص‌یافته در خود استان مصرف می‌شود.

نماینده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: از آغاز جنگ تحمیلی ۵۶۰ دستگاه ناوگان در فرایند جابه‌جایی کالاهای اساسی شامل گندم، برنج، نهاده‌های دامی و روغن تصفیه نشده، فعالیت داشته‌اند که این عملکرد، استان را در ردیف استان‌های برتر کشور قرار داده است.

وی ادامه داد: دو شرکت جدید حمل‌ونقل در شهرستان‌های باشت و کهگیلویه به بهره‌برداری می‌رسد که با آغاز به کار این مجموعه‌ها، به ظرفیت و توان حمل‌ونقل استان در فصل برداشت افزوده خواهد شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با ارائه آماری اعلام کرد: سطح زیر کشت مجموع گندم دیم و آبی در سال زراعی جاری به ۸۸ هزار هکتار رسیده است.

سالار حبیب پور اضافه کرد: همچنین کشت سایر محصولات پاییزه شامل عدس، نخود، کاملیا، چغندر، کلزا و جو، ۳۱ هزار و ۱۲۶ هکتار را به خود اختصاص داده است.

حبیب پور میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری را بیش از ۷۰ هزار تن پیش‌بینی کرد و افزود: این مقدار در مقایسه با ۳۶ هزار و ۴۴۰ تن سال گذشته، افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

وی در پایان بر اهمیت رعایت دستورالعمل‌های فنی در دو مرحله داشت و برداشت تأکید کرد.

در ادامه، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بر اهمیت اثربخشی تحقیقات در مزارع تأکید کرد و گفت: فیزیولوژی گیاه و انتخاب زمان برداشت مناسب، نقش حیاتی در ماندگاری محصول ایفا می‌کنند و آموزش این موارد به کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار است.

مجید خزایی همچنین مدیریت پس از برداشت را مرحله‌ای کلیدی در نگهداری محصول و تضمین امنیت غذایی دانست و بر ضرورت دقت در این فرآیند تأکید نمود.

وی در خصوص میزان بذر تولیدی در مزارع استان، اعلام کرد: در مجموع ۵۵ هکتار از مزارع بذری در ایستگاه مرکز تحقیقات دیم پردیس گچساران، تحت نظارت محققین این مرکز، نسبت به کشت ۲۴۲ تن انواع بذر شامل گندم و جو پرورشی، ۱.۵ تن عدس، ۲ تن نخود و ۲ تن بذر علوفه اقدام شده است.

فرخ ارجمند، معاون تعاونی روستایی، از آمادگی کامل و تجهیز مراکز خرید تضمینی گندم خبر داد و افزود: عملیات کالیبراسیون و استانداردسازی این مراکز نیز انجام خواهد شد و هماهنگی‌های لازم در این خصوص صورت گرفته است.

معاون بازرگانی شرکت خدمات بازرگانی و غله کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعامل سازنده میان ارگان‌های مختلف و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، پیش‌بینی کرد که سال جاری شاهد کمترین مشکلات در زمینه خرید تضمینی گندم باشیم.

رضا حسینیان همچنین بر لزوم تعیین کرایه حمل مناسب به منظور حمایت از رانندگان کامیون در فصل برداشت تأکید کرد.

مختار وفااصل، نماینده بنیاد گندم‌کاران استان، با اشاره به نقش حیاتی آموزش و ترویج در مرحله کاشت، اظهار داشت: کارشناسان ترویج کشاورزی با ارائه آموزش‌های تخصصی و به‌موقع به کشاورزان، می‌توانند تأثیر چشمگیری بر افزایش میزان برداشت محصول داشته باشند.

نماینده شرکت‌های تولید بذر استان، با اشاره به خرید بیش از ۱۰ هزار تن بذر از کشاورزان طرف قرارداد این شرکت ها، وضعیت فعلی مزارع را پس از بازدیدهای میدانی، بسیار مطلوب و رضایت‌بخش ارزیابی کرد.

آزیتا محمدی ضمن تأکید بر لزوم تداوم تعامل سازنده میان شرکت‌های بذری و کشاورزان در بهترین سطح ممکن، تصریح کرد: تمامی شرایط و تمهیدات لازم برای اجرای عملیات برداشت به شکلی مطلوب فراهم شده است.

محمدی در پایان با اشاره به اهمیت حمایت‌های مالی، ابراز امیدواری کرد که بانک کشاورزی با ارائه تسهیلات ویژه و به‌موقع به این شرکت‌ها، زمینه توسعه بخش کشاورزی و تقویت امنیت غذایی در استان را بیش از پیش فراهم آورد.

مدیر بیمه محصولات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این نشست، از اتمام بررسی‌های میدانی تک‌تک بیمه‌نامه‌ها و قراردادهای ثبت‌شده خبر داد.

علی کامرانی افزود: مستندات فنی مربوطه پایش و در سامانه بیمه کشوری ثبت شده است.

کامرانی اعلام کرد: خوشبختانه خسارات جمعی رخ نداده و تنها موارد خسارت فردی ناشی از تگرگ و سیل مشاهده شده است.

وی همچنین با توجه به شرایط آب و هوایی، نسبت به احتمال وقوع آتش‌سوزی هشدار داد و بر لزوم ارائه تاییده نیروی انتظامی مبنی بر وقوع خسارت غیرعمد در کنار بازدید کارشناسان برای پرداخت خسارت تأکید کرد.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز بر اهمیت آگاهی‌بخشی پیشگیرانه تأکید کرد.

زهره حبیبی بیان داشت: اجرای برنامه‌های آموزشی به افزایش عملکرد و تولید منجر می‌شود و این امر به ویژه در شرایط جنگی و ضرورت حفظ امنیت غذایی، اهمیت دوچندانی می‌یابد.

حبیبی همچنین آمادگی این مدیریت را برای بهره‌گیری از ظرفیت محققین استان یا برگزاری وبینار در شرایط خاص کشور در راستای افزایش آگاهی کشاورزان اعلام کرد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید