آغاز کوچ عشایر آذربایجان‌‌غربی به مناطق ییلاقی

 آغاز کوچ عشایر آذربایجان‌‌غربی به مناطق ییلاقی

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: ۲۰ هزار و ۴۴۳ خانوار عشایری با بیش از ۱۰۴ هزار نفر جمعیت که در ۱۶ شهرستان این استان مستقر هستند، کوچ خود را به مناطق ییلاقی آغاز کرده اند.

کدخبر: 94017

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان غربی، علی ناجی اظهار کرد: از این تعداد، برخی ایلات در مناطق مورد نظر مستقر شده و باقی نیز در حال رسیدن به مناطق ییلاقی هستند.

وی اضافه کرد: حدود ۶۰۰ خانوار از عشایر آذربایجان‌غربی به ییلاق‌های خارج از استان در دامنه‌های جنوبی سهند و اطراف شهرستان مرند از توابع آذربایجان‌شرقی کوچ می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین چهار هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی چالدران کوچ می‌کنند و عشایر جنوب نیز به مناطق ییلاقی در دامنه‌های سهند و مراتع مرند، نقده، میاندوآب، شاهین دژ و بوکان می‌روند.

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: عشایر این استان، همه ساله با شروع فصل تابستان و بهبود پوشش طبیعت ۲ میلیون واحد دامی خود را به مناطق خوش آب و هوای ییلاقی کوچ می‌دهند. 

ناجی بیان کرد: عشایر آذربایجان‌غربی ۲ میلیون واحد دامی دارند که ۶۰ هزار واحد از این دام‌ها، دام بزرگ و مابقی دام کوچک هستند.

وی اضافه کرد: تمهیدات لازم در جهت تسهیل تردد و تأمین امنیت و امکانات بهداشتی و درمانی عشایر در هنگام کوچ به مناطق ییلاقی اندیشیده شده است.

وی ادامه داد: عشایر به مدت ۲ تا سه ماه در این مناطق حضور خواهند داشت و سپس کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: عشایر این استان در ۵۵۰ منطقه حدود سه هزار سیاه چادر برپا کرده و مابقی عشایر نیز به جای سیاه چادر، از چادرهای برزنتی استفاده می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: عشایر این استان با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و باید امکانات و تجهیزات لازم در اختیار آنان قرار گیرد.

ناجی بیان کرد: شیوع بیماری کرونا منجر شده فروش محصولات عشایری دچار مشکل شود و این امر از نظر اقتصادی به ضرر جامعه عشایری است و باید تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.

۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید