کاهش ۱۳ میلیون مترمکعبی ذخایر سد مهاباد / تأکید بر تغییر الگوی کشت و مدیریت مصرف آب

کاهش ۱۳ میلیون مترمکعبی ذخایر سد مهاباد / تأکید بر تغییر الگوی کشت و مدیریت مصرف آب

آذربایجان غربی- ایانا- دومین جلسه شورای هماهنگی بخش کشاورزی مهاباد به ریاست فرماندار ویژه این شهرستان برگزار شد و بر لزوم مدیریت مصرف آب و تغییر الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی منطقه تأکید شد.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد، گفت: با توجه به تداوم شرایط کم‌آبی، آموزش و اطلاع‌رسانی‌های لازم از طریق «پویش چهارشنبه‌های ترویجی» و «کاروان‌های ترویج» به‌صورت مستمر در حال انجام است. 

بایزید حسن‌پور افزود: ترویج کشاورزی حفاظتی، استفاده از بذرهای مقاوم به تنش خشکی و توسعه سیستم‌های نوین آبیاری از جمله برنامه‌های اصلی در راستای سازگاری با اقلیم منطقه است.

وی از پرداخت یارانه ۵۰ درصدی دولت برای اجرای سامانه‌های آبیاری زیرسطحی خبر داد و گفت: با این اقدام، بهره‌وری مصرف آب در بخش کشاورزی افزایش می‌یابد.

فرماندار ویژه مهاباد نیز در این جلسه با تأکید بر ضرورت واقع‌بینی نسبت به بحران کم‌آبی گفت: حجم آب ذخیره‌شده در سد مهاباد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ میلیون مترمکعب کاهش یافته و تنها پاسخگوی نیاز شرب شهر است.

امیر عشایری افزود: امسال تنها یک‌بار رهاسازی آب برای کشاورزی انجام شد و احتمال تکرار آن در سال آینده بسیار پایین است. وی با اشاره به پیش‌بینی تشدید تنش آبی در سال آینده خواستار همراهی کشاورزان در مدیریت مصرف آب و پرهیز از توسعه کشت‌های پرآب شد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید