اجرای آیین روز مزرعه و انتقال یافته‌های پژوهشی با موضوع توسعه کشت

اجرای آیین روز مزرعه و انتقال یافته‌های پژوهشی با موضوع توسعه کشت

آیین روز مزرعه و انتقال یافته های پژوهشی با موضوع توسعه کشت گراس های علوفه‌ای سردسیری چند ساله با حضور محققین، پژوهشگران و متخصصین ملی، استانی و شهرستانی بخش کشاورزی در جمع کشاورزان، دامداران و مروجین این شهرستان در یک مزرعه تحقیقاتی واقع در روستای گوگ تپه میاندوآب برگزار شد.

کدخبر: 125376

به گزارش خبرنگار ایانا در میاندوآب، در این آیین بابک ناخدا عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با اشاره به اهمیت توسعه کشت گیاهان کم آب بر گفت: استان آذربایجانغربی و شرقی از قطب های مهم دامپروری و تولید علوفه در کشور هستند. با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی در سالهای اخیر توسعه کشت گیاهان کم آب بر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی افزود: گراس‌های علوفه ای از گیاهان کم آب بر هستند که با هدف افزایش بهره وری آب در تولید نباتات علوفه ای با نیاز مراقبتی پایین بمنظور حفظ منابع آب و خاک و تنوع زیستی در منطقه کشت می شوند.

بابک ناخدا یادآور شد: گراس ها از گیاهان علوفه ای خوش خوراک، باکیفیت عالی و سرشار از پروتئین هستند که پس از تعلیف دام، مشکلات گوارشی از قبیل نفخ ایجاد نمی کنند.

وی ادامه داد: این گیاهان سیستم ریشه ای عمیق و توسعه یافته ای دارند که به نفوذ آب در خاک کمک شایانی می کنند، با افزایش مواد آلی خاک موجب حاصلخیزی آن می شوند و با ایجاد پوشش دائمی در سطح خاک از فرسایش آن جلوگیری می کنند.

ناخدا افزود: گراسهای علوفه ای با شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناطق رشد خود به خوبی سازگاری یافته و به تنش‌های زیستی و غیر زیستی از قبیل: آفات، بیماریها، علف های هرز، سرما، گرما، شوری و خشکی مقاوم بوده و قدرت تولید بذر خوبی دارند.

در ادامه رضا محمدی عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به شرایط کشت، ویژگی های رشدی و انواع گونه های مختلف، مقایسه صفات مورفولوژیک و ارزش غذایی گراس های علوفه‌ای گفت: گراس‌ها اولین گیاهانی هستند که در اوایل بهار رشد می‌کنند و آخرین گیاهانی هستند که برگ‌های آنها در اثر سرما در پائیز از بین می‌رود. از این رو از نظر استفاده از آب سبز و تأمین علوفه‌ برای چرای اوایل بهار و اواخر پائیز از اهمیت خاصی برخوردارند.

وی افزود: نیاز آبی یونجه بعنوان علوفه مرسوم در منطقه حدود ۱۲ هزار مترمکعب است، این در حالی است که نیاز آبی گراس ها حدود ۴ هزار و ۵۰۰ الی ۵ هزار مترمکعب می باشد. از اینرو با توسعه کشت گراس ها در منطقه، علاوه بر حفظ مراتع و چراگاه ها، مصرف آب در تولید علوفه نیز، در حد قابل توجهی کاهش می یابد.

محمدی یادآور شد: گراس ها قادر به استقرار و ادامه حیات در خاک‌های فقیر هستند.

وی عنوان کرد: گونه‌های مختلف گراس های علوفه‌ای سردسیری چند ساله که در روستای گوگ تپه شهرستان میاندوآب کشت شده است شامل: فسکیوی بلند، بروموس، آگروپایرون، داکتیلیس و فالاریس است.

در پایان این برنامه ترویجی فراگیران از مزرعه پژوهشی و چرای دام ها از گونه های مختلف گراس های کشت شده، بازدید کردند.

گفتنی است روسا و مسئولین اداره آموزش و ترویج کشاورزی استان آذربایجانغربی، مرکز تحقیقات کشاورزی، معاونت فنی، اداره بهبود تولیدات گیاهی، اداره آموزش و ترویج و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب نیز در این آیین حضور داشتند.

 

خبرنگار: هومن مویدزاده

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید