مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان :

مدیریت تقاضا و فداکاری کشاورزان، الگوی عبور از تنش آبی شد

مدیریت تقاضا و فداکاری کشاورزان، الگوی عبور از تنش آبی شد

آذربایجان شرقی-ایانا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به افزایش ۴۳ درصدی بارش‌ها در سال آبی گذشته و آبگیری مناسب سدها و منابع آبی استان، از نقش فداکارانه کشاورزان در عبور از تنش آبی سال آبی ۱۴۰۳–۱۴۰۴ قدردانی کرد و بر ضرورت آمادگی برای سیلاب‌های احتمالی ناشی از شرایط بارشی پیش‌رو تأکید کرد.

کدخبر: 138491

به گزارش ایانا، یوسف غفارزاده در نشست نخبگانی خبرنگاران آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: در دوره تنش آبی سال گذشته، کشاورزان مناطق بوکان، میاندوآب، ملکان و بناب با مدیریت تقاضا و صرف‌نظر کردن از مصرف آب کشاورزی و واگذاری چاه‌های مناسب شرب به بخش آب شرب، نقش مهمی در تأمین نیاز مردم ایفا کردند.

به گفته وی، حدود یک‌هزار و ۲۰۰ حلقه چاه با همراهی کشاورزان در اختیار تأمین آب شرب قرار گرفت و تجربه این همکاری به‌عنوان الگویی برای مدیریت بحران آب ثبت خواهد شد.

وی با اشاره به احتمال تأثیر پدیده ال‌نینو بر شرایط بارشی استان افزود: پیش‌بینی‌ها از احتمال بارش‌های فرانرمال و وقوع بارش‌های سنگین در بازه‌های زمانی کوتاه حکایت دارد؛ شرایطی که در کنار افزایش احتمال سیلاب، فرصتی برای ذخیره روان‌آب‌ها در سدها و تقویت تغذیه آب‌های زیرزمینی فراهم می‌کند.

غفارزاده با یادآوری سیلاب سال ۱۳۹۶ در آذرشهر و عجب‌شیر که به جان‌باختن ۴۸ نفر انجامید، بر ضرورت توجه جدی به هشدارها تأکید کرد و گفت: تجربه سیلاب‌های استان نشان می‌دهد که خطر فقط به رودخانه‌های بزرگ محدود نیست و دره‌ها، پستی‌ها و مسیرهای عبور روان‌آب نیز می‌توانند حادثه‌خیز باشند؛ بنابراین مردم باید از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، لایروبی پل‌ها و آبراهه‌ها، بازگشایی نقاط حادثه‌خیز و آماده‌سازی مسیرهای عبور روان‌آب را از اقدامات پیشگیرانه برشمرد و از جامعه خبرنگاری خواست با اطلاع‌رسانی مستمر و دقیق، در آگاهی‌بخشی عمومی و انتقال هشدارها نقش‌آفرینی کند.

 وی همچنین بر ضرورت توجه مردم به اخطاریه‌های رسمی تأکید کرد و یادآور شد که آمادگی پیش از وقوع حادثه، نقش مهمی در کاهش خسارات سیلاب دارد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید