ضرورت تبیین کارآمدسازی نظام یارانه‌ای در دهه فجر انقلاب اسلامی

ضرورت تبیین کارآمدسازی نظام یارانه‌ای در دهه فجر انقلاب اسلامی

آذربایجان شرقی- ایانا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه اجرای طرح کارآمدسازی نظام یارانه‌ای یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت و حاکمیت به‌شمار می‌رود، گفت: دهه فجر فرصت مناسبی برای تبیین این دستاوردها و آگاهی‌بخشی به مردم درباره آثار و مزایای این جراحی بزرگ اقتصادی است.

کدخبر: 133077

شهرام شفیعی در چهارمین جلسه ستاد گرامیداشت دهه فجر آذربایجان شرقی که به میزبانی سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با اشاره به اهمیت تبیین دستاوردهای نظام در ایام دهه فجر اظهار کرد: جشن‌های دهه فجر فرصت مغتنمی است تا اقدامات مؤثر و اساسی دولت برای مردم تشریح شود که اجرای طرح کارآمدسازی نظام یارانه‌ای یکی از مهم‌ترین این اقدامات به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح، یک جراحی بزرگ اقتصادی بود که سال‌ها دولت‌های مختلف به دنبال انجام آن بودند، اما در نهایت دولت و حاکمیت با شجاعت تصمیم به اجرای آن گرفتند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به شرایط دشوار بخش کشاورزی در سال زراعی گذشته گفت: سال گذشته به دلیل خشکسالی، بخش کشاورزی با مشکلات جدی مواجه بود؛ به‌طوری‌که در فصل پاییز با ۳۰ درصد کاهش بارندگی و در زمستان با ۷۰ درصد کاهش بارندگی روبه‌رو شدیم. این وضعیت موجب کاهش ذخایر سدها شد و در نتیجه، از اغلب سدهای استان، حقابه بخش کشاورزی کمتر از ۵۰ درصد تخصیص یافت.

وی افزود: حتی از سد شهید کاظمی بوکان که سهم بخش کشاورزی آن ۵۰ میلیون مترمکعب است، یک مترمکعب نیز به این بخش اختصاص نیافت. با این حال، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، استفاده از بذور اصلاح‌شده و روش‌های جدید تولید، توانستیم تداوم تولید را در بخش‌های مختلف کشاورزی حفظ کنیم و به تولید سالانه حدود ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی دست یابیم.

شفیعی با تشریح اهداف طرح امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم تصریح کرد: دولت تصمیم گرفت یارانه‌ها را از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره منتقل کند که این اقدام، یک جراحی بزرگ اقتصادی محسوب می‌شود.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۷ میلیارد دلار، در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۲ میلیارد دلار و در سال ۱۴۰۴ حدود ۸.۲ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی اختصاص یافت. این موضوع نارضایتی تولیدکنندگان داخلی را به همراه داشت، چراکه یارانه‌ای که برای واردات اختصاص داده می‌شد، در عمل به تولیدکننده خارجی می‌رسید و نهاده‌هایی مانند ذرت، سویا و جو از خارج کشور وارد می‌شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در این فرآیند، بخش قابل‌توجهی از منابع هدر می‌رفت و می‌توان گفت تنها حدود ۵۰ درصد این یارانه‌ها به مصرف‌کننده نهایی می‌رسید. امیدواریم با اجرای این طرح، تولید دانه‌های روغنی و جو در کشور افزایش یابد، چراکه پیش از این و با وجود واردات با ارز ترجیحی، تولید این محصولات توجیه اقتصادی نداشت، اما در شرایط فعلی قطعاً شاهد افزایش تولید خواهیم بود.

وی افزود: کارخانجات خوراک دام کشور با حدود ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می کردند که این مسئله تأثیر منفی بر اقتصاد کشور داشت و یکی از دلایل اصلی انتقال یارانه از ابتدای زنجیره به انتهای آن نیز همین موضوع بود.

شفیعی با اشاره به شوک اولیه اجرای طرح در بازار گفت: به‌طور طبیعی، اجرای این طرح شوک اولیه‌ای به بازار وارد کرد. در برخی کالاها از جمله روغن، تا زمان ثبت قیمت‌های جدید و توزیع آن، وقفه‌ای ایجاد شد، اما در حال حاضر بازار از شوک اولیه عبور کرده است. جلسات رصد بازار به‌صورت روزانه از ساعت ۷ صبح برگزار می‌شود و گزارش‌های کامل وضعیت بازار به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

وی تأکید کرد: مبلغی که در قالب کالابرگ به بازار تزریق شد، موجب افزایش تقاضا و ایجاد فشار مقطعی بر بازار شد، اما با مدیریت مناسب، به‌جز روغن، سایر کالاهای اساسی به‌وفور در بازار موجود است و مشکل روغن نیز ناشی از وقفه در ثبت قیمت جدید و توزیع آن بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در دهه مبارک فجر باید این طرح که یکی از دستاوردهای مهم حاکمیت و یک جراحی اقتصادی برای بهبود وضعیت کشور است، به‌درستی تبیین شود تا مردم از مزایا و آثار مثبت آن آگاه شوند.

 

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید