مؤسسه رازی وارد سده جدید می‌شود/ اکوسیستم ملی واکسن راه اندازی می شود

مؤسسه رازی وارد سده جدید می‌شود/ اکوسیستم ملی واکسن  راه اندازی می شود

آذربایجان شرقی- ایانا- مشاور رئیس و مدیر حوزه ریاست مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به صدسالگی این مجموعه، از برنامه‌ریزی برای ایجاد اکوسیستم ملی واکسن و برج فناوری واکسن به دستور رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: مؤسسه رازی امروز به یکی از ارکان حیاتی سلامت کشور تبدیل شده است.

مرتضی اکبریان در آیین تکریم و معارفه رئیس مؤسسه رازی شعبه شمال‌غرب کشور با بیان اینکه این مؤسسه یکی از قدیمی‌ترین مراکز تخصصی تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک در کشور است، اظهار کرد: مؤسسه رازی امسال در ۱۶ دی ماه، ۱۰۱‌ سالگی خود را جشن می‌گیرد و وارد سده‌ای جدید از فعالیت‌های علمی و سلامت‌محور می‌شود.

وی رسالت اصلی مؤسسه رازی را تحقیقات گسترده در حوزه‌های دام، طیور و انسانی عنوان کرد و افزود: بیش از ۹۰ درصد واکسن‌های دامی، ۷۰ درصد واکسن‌های انسانی و ۳۵ درصد واکسن‌های طیور کشور در این مؤسسه تولید می‌شود و این آمار نشان‌دهنده نقش بی‌بدیل موسسه رازی در امنیت سلامت کشور است.

به گفته وی، هم‌اکنون ۸۵ نوع واکسن و فرآورده بیولوژیک در این مؤسسه تولید می‌شود و همواره مورد توجه مقامات عالی کشور، به‌ویژه رهبر معظم انقلاب بوده است؛به‌طوری که ایشان طی چند نامه بر نوسازی تجهیزات و توسعه فعالیت‌های مؤسسه تأکید و دستوراتی صادر کرده‌اند؛ از جمله مرقومه تشکر ایشان از تولید واکسن کرونا "رازی کوو پارس".

مشاور رئیس مؤسسه رازی با اشاره به سال‌های ۹۵ تا ۹۷ گفت: در آن سال‌ها با توجه به سیاست های خصوصی سازی مؤسسه رازی نیز به سمت خصوصی سازی پیش می رفت و به نوعی به بن‌بست رسیده بود، اما در دوران همه‌گیری کرونا، چندین تیم تخصصی به‌صورت خودجوش آغاز به کار کردند و با اتکا به تجربه یک‌صد ساله مؤسسه، موفق به توسعه واکسن نوترکیب "رازی کوو پارس" شدند؛ نخستین واکسن تزریقی–استنشاقی کرونا در جهان. این دستاورد نام مؤسسه سرم سازی رازی را دوباره در ذهن مردم و مسئولان زنده کرد.

وی با اشاره به توجه رئیس‌جمهور به اهمیت تولید واکسن گفت: رئیس‌جمهور عضو هیأت امنای مؤسسه رازی است و امسال نیز ایده ایجاد اکوسیستم ملی واکسن در مؤسسه را ارائه کردند که اکنون مراحل مقدماتی آن در حال پیگیری است.

اکبریان افزود: این اکوسیستم باید به نهادی تبدیل شود که در سطح ملی درباره تولید واکسن تصمیم‌گیری کند.

اکبریان همچنین از صدور دستور رئیس‌جمهور برای ایجاد برج فناوری واکسن به مناسبت صدمین سال تأسیس مؤسسه خبر داد و گفت: در این برج، هم بخش خصوصی و هم حاکمیت حضور خواهند داشت، اما باید سازوکاری ایجاد شود که دخالت‌های اداری مانع فعالیت نخبگان و بخش خصوصی نشود و شرایط لازم برای تامین نیازهای نخبگان فراهم شود.

وی تأکید کرد: برای جذب نخبگان کشور باید محیطی جذاب و مستقل فراهم شود، چراکه فعالیت در قالب ساختارهای صرفاً دولتی، چنین فضای خلاق و پیشرویی را ایجاد نمی‌کند.

اکبریان با بیان اینکه اجرای اکوسیستم واکسن نیازمند بودجه قابل توجهی است، افزود: تمام تلاش ما این است که ایده رئیس‌جمهور را عملیاتی کنیم. ایجاد اکوسیستم واکسن امروز دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت حیاتی برای کشور است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید