تضمین کیفیت غلات در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی - ایانا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، از کاهش چشمگیر درصد سنزدگی غلات در استان خبر داد.
مجید احمدی در اولین کارگاه آموزشی «مانیتورینگ آفت کشهای شیمیایی» در مجتمع شهید کسایی تبریز با اعلام این مطلب گفت: با تلاش بیوقفه کارشناسان حفظ نباتات در تمامی شهرستانها و اجرای مبارزه اصولی و به موقع با آفت سن گندم در مزارع، درصد سنزدگی در سیلوها و مراکز خرید تضمینی استان از ۰.۳۴ درصد در سال گذشته به ۰.۱۶ درصد در سال جاری کاهش یافته است؛ کاهش قابل توجهی که نشاندهنده موفقیت برنامههای حفاظتی و نظارتی است.
وی در ادامه افزود: آفت سن گندم در دو مرحله پوره و بالغ با تغذیه از برگها، ساقه و دانهها، به طور مستقیم باعث کاهش محصول میشود. همچنین با ترشح آنزیمهای بزاقی به داخل بذور، گلوتن موجود در دانهها تخریب شده و کیفیت آرد تولیدی کاهش مییابد. کاهش درصد سنزدگی غلات در استان، علاوه بر افزایش کمیت محصول، نقش مهمی در تضمین کیفیت آرد و محصولات نانوایی دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: ادامه نظارت دقیق و اجرای به موقع اقدامات مبارزهای، کلید موفقیت در کنترل آفات و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی است و این برنامهها با همکاری فعالانه کشاورزان و کارشناسان به شکل مستمر دنبال خواهد شد.
گفتنی است اولین کارگاه آموزشی مانیتورینگ آفت کش های کشاورزی استان آذربایجان شرقی با حضور کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، کارشناسان حفظ نباتات استان و مسئولین فنی داروخانه های گیاه پزشکی استان و با تدریس خانم تبسم ناصری پور ، راهبر سامانه مانیتورینگ سموم از سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد.
این دوره با هدف ارتقای سطح دانش و مهارت شرکتکنندگان در زمینه پایش ومدیریت بهینه مصرف سموم و آفتکشها طراحی و اجرا شد آشنایی با سامانه مانیتورینگ و بهرهگیری از قابلیتهای آن میتواند زمینهساز افزایش سلامت محصولات کشاورزی، کاهش مصرف غیرضروری نهادههای شیمیایی، حفظ محیط زیست و ارتقای بهرهوری تولید باشد.
در این برنامه آموزشی، مباحثی چون شیوه کار با سامانه، نحوه ثبت و تحلیل دادهها و راهکارهای بهبود مدیریت مصرف آفتکشها ارائه شد.
برگزاری اینگونه دورهها بهعنوان بخشی از برنامههای آموزشی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، گامی مهم در جهت توانمندسازی کارشناسان و بهرهبرداران و حرکت به سوی کشاورزی پایدار محسوب میشود.
دیدگاه تان را بنویسید