راه‌اندازی شهرک فرآوری سیر در تیمورلو

راه‌اندازی شهرک فرآوری سیر در تیمورلو

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جشنواره‌های بخش کشاورزی همچون سیر باید به صورت علمی برگزار شود.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی،  اکبر فتحی، در پنجمین جشنواره سیر تیمورلو - قراغیل که در سالن ورزشی شهدای تیمورلو برگزار شد، گفت: سطح زیر کشت محصول سیر استان حدود ۸۲۰ هکتار بوده و سالانه ۲۴ هزار تن محصول از این اراضی برداشت می‌شود. جایگاه استان ازلحاظ سطح زیر کشت سیر در کشور رتبه 6 و ازلحاظ میزان تولید نیز رتبه چهارم را دارا است.

وی با اشاره به ویژگی‌های محصول سیر، افزود: سیر، محصولی است که مقاومتش نسبت به ناملایمات محیطی زیاد بوده و آب کمتری نسبت به سایر محصولات سبزی و صیفی لازم دارد. این محصول کشت پاییزه دارد و به علت زودرس بودن آن در خردادماه قابل‌برداشت است.

وی افزود: عمده محصول تولیدی سیر استان در خود استان یا استان‌های هم‌جوار مصرف‌شده و در مواقعی مقصد مصرف آن عراق است. سیر ارقامی داشته و در استان ما نیز ارقام سیر محلی، صورتی، قرمز، سفید و رقم آذر کشت می‌شود ولی بیش از ۸۰ درصد اراضی به زیر کشت سیر صورتی می‌رود.

فتحی خاطرنشان کرد: عمده مشکل موجود در مورد محصول، عدم وجود واحدهای سیر خشک‌کنی و ماشین‌آلات بسته‌بندی در شهرستان‌های تولیدکننده است؛ عمده مشکل دیگر این بخش، عدم مکانیزه شدن و استفاده از ادوات کشاورزی است چراکه در تیمورلو، قطعات اراضی کوچک به زیر کشت سیر می‌رود و بایستی یکجا زراعی و یکجا کشتی انجام شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی شهرک فراوری سیر در تیمورلو، ادامه داد: فرآوری سیر در شهرکی که ایجاد خواهد شد انجام می‌شود و این شهرک به‌صورت تعاونی خواهد بود.

وی با اشاره به جشنواره امروز درباره سیر تیمورلو، گفت: باید جشنواره‌ها را به همایش تبدیل کنیم و مقاله‌های علمی در این همایش‌ها ارائه شود و مراکز علمی نیز برای پیشرفت بیشتر این موضوع تلاش کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تأکید کرد: سیر در الگوی کشت قرارگرفته است و سعی می‌کنیم به‌عنوان یک محصول کم آب بر به‌جای محصولات پر آب بر جایگزین شود و کشت آن افزایش یابد.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید