رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری عنوان کرد:

سورتینگ مرکبات در ایران بدون ملاحظات منطقه‌ای و اقتصادی/ ظاهری خوب و کیفیتی نامطلوب با رنگ‌آوری مرکبات

سورتینگ مرکبات در ایران بدون ملاحظات منطقه‌ای و اقتصادی/ ظاهری خوب و کیفیتی نامطلوب با رنگ‌آوری مرکبات

زردرنگ شدن مرکبات از دیدگاه مردمی نشانه رسیدن مرکبات است، اما رسیدن میوه در علم باغبانی متفاوت است که پدیده رنگ‌بری و رنگ‌آوری در میوه‌ها به‌ویژه در میوه‌هایی که سبز بوده، ولی خصوصیات واقعی میوه کامل را دارا هستند، مشخص است.


زردرنگ شدن مرکبات از دیدگاه مردمی نشانه رسیدن مرکبات است، اما رسیدن میوه در علم باغبانی متفاوت است که پدیده رنگ‌بری و رنگ‌آوری در میوه‌ها به‌ویژه در میوه‌هایی که سبز بوده، ولی خصوصیات واقعی میوه کامل را دارا هستند، مشخص است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری با اشاره به تولید 2.4 میلیون تن مرکبات در کشور گفت: به‌طور تقریبی 50 درصد تولید مرکبات کشور در مازندران با تنوع زیادی همراه است.

مرتضی گل‌محمدی با اشاره به قابلیت صادرات این محصول و برآورد کشورهای هدف و معیارها و استانداردهای متفاوت این کشورها افزود: اجرایی شدن این امر نیازمند یک سند توسعه مرکبات با تعامل و همکاری دستگاه‌های متولی است که در سال گذشته از سوی سازمان صنعت و معدن و تجارت و حمایت استاندار مازندران تهیه و به سازمان‌ها ابلاغ و بندهای اجرای آن آغاز شده است.

وی درباره سورتینگ مرکبات نیز خاطرنشان کرد: سورتینگ مرکبات وجود دارد و برای گروه‌بندی ارقام میوه، درجه‌بندی آنها و بسته‌بندی نیاز به سیستم‌های سورتینگ هست، اما به‌نظر می‌رسد مطالعات جامعی در این زمینه وجود ندارد که نیازهای منطقه و اقتصادی بودن آن واحد بر اساس میوه‌هایی که وارد می شود، مشخص شود.

گل‌محمدی زمان رسیدن ارقام مرکبات در پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین را متفاوت دانست و ادامه داد: از اوایل تابستان با برداشت لیموترش، فصل برداشت مرکبات آغاز می‌شود و ارقام تجاری مانند پرتقال والنسیا در شمال ایران تا خردادماه سال بعد ادامه دارد و بیشتر ارقام تجاری مرکبات که در ایران و در دنیا کشت می‌شوند در بازه زمانی مهر تا دی و بهمن‌ماه شامل برداشت انبارداری، بسته‌بندی، مصرف تازه‌خوری و برای صنایع جانبی می‌توانند استفاده شوند.

وی با بیان اینکهزردرنگ شدن مرکبات از دیدگاه مردمی نشانه رسیدن مرکبات است، تصریح کرد: این در حالی است که از دید فنی، رسیدن میوه در علم باغبانی متفاوت است و پدیده رنگ‌بری و رنگ‌آوری در میوه‌ها به‌ویژه در میوه‌هایی که سبز بوده ولی خصوصیات واقعی میوه کامل را دارا هستند، مشخص است.

رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری یادآور شد: بسیاری از ارقام مرکبات زمانی میوه می‌دهد که پوست میوه زرد شده و میزان قند و اسید در یک حد مطلوب و مناسب باشد و در این صورت است که ارقام نیازی به رنگ‌آوری ندارد و در صورت استفاده از مواد رنگ‌آور که بعضی از آنها مانند گاز اتیلن مجاز است، میوه با وجود ظاهری خوب، کیفیت، طعم و مزه مطلوب نخواهد داشت.

گل‌محمدی تأکید کرد: در بعضی از ارقام پیش‌رس که در جنوب و شمال کشور در حال توسعه هستند و زمانی که پوست میوه کاملاً زرد نشده است از نظر فیزیولوژیکی میوه رسیده بوده و میزان قند و اسید میوه و سایر ویتامین‌ها در حد مطلوب و خوب است، در این نوع ارقام سبززدایی و رنگ‌آوری با تزئینات مجاز مانند اتیلن ممنوع نیست، اما کاربرد مواد شیمیایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

وی در پایان اظهار داشت: در سورتینگ میوه‌هایی که رسیده و شسته تحویل گرفته و ضدعفونی، بسته‌بندی شده و روانه بازار می‌شود، احتمال آلودگی در سورتینگ‌ها در صورتی که شرایط استاندارد و بهداشتی را رعایت نکنند، پایین است./

A-950413-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید