رتبه‌بندی هوشمند کارخانجات خوراک دام گامی برای ارتقاء کیفیت و امنیت غذایی است

رتبه‌بندی هوشمند کارخانجات خوراک دام گامی برای ارتقاء کیفیت و امنیت غذایی است

تهران- ایانا- رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی منابع طبیعی با اشاره به ادامه روند رتبه‌بندی کارخانه‌جات خوراک دام گفت: رتبه بالاتر کارخانه، به معنای بهره‌مندی آن از توان فنی و کیفی بالاتر است که این مسئله در نهایت به افزایش بهره‌وری واحدهای دام و طیور و ارتقای امنیت غذایی منتج خواهد شد.

حجت‌الله علی‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، با اشاره به اجرای طرح ملی رتبه‌بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان کشور، ضمن قدردانی از مشارکت نهادهای مختلف بیان کرد: این طرح با راهبری دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و همکاری موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها و تشکل‌های مرتبط به اجرا درآمده است.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی منابع طبیعی 

 با با توضیح اینکه تبصره ۶ ماده ۲ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و ماده ۱ آیین‌نامه اجرایی آن، سازمان نظام مهندسی کشاورزی را موظف به رتبه‌بندی مراکز موضوع ماده ۲ قانون مذکور کرده، گفت: همچنین به استناد جزء ۴ بند (الف) ماده ۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، مجاز به رتبه‌بندی کلیه واحدهای تولیدی و خدماتی در بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست است.

علی‌محمدی افزود: در راستای تولید خوراک سالم برای واحدهای دامپروری و شیلات، مهندسی‌سازی تولید در دستور کار قرار گرفته و ارتقای کیفیت خوراک دام از اولویت‌های ما است.

وی همچنین به نقش این سازمان در اجرای بند «خ» ماده ۳۵ برنامه هفتم توسعه کشور پرداخت و تأکید کرد: شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی به منظور رهگیری مبدأ و بهینه‌سازی مصرف نهاده‌ها از جمله وظایف تعیین‌شده در این برنامه است که بر عهده سازمان نظام مهندسی کشاورزی گذاشته شده است.

 

مبنای رتبه‌بندی و مزایای آن برای دامداران

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی منابع طبیعی با بیان اینکه طرح رتبه‌بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان بر اساس شیوه‌نامه تدوین‌شده توسط موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و در چارچوب دو ابلاغیه رسمی وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، به طور کامل به سازمان نظام مهندسی کشاورزی واگذار شده است افزود: این طرح از طریق سامانه هوشمند «سانکا» و با مشارکت نهادهای ذیربط اجرا می‌شود.

وی هدف رتبه‌بندی را ارتقای شفافیت، افزایش رقابت‌پذیری، تسهیل تصمیم‌گیری دامداران و بهبود مستمر عملکرد کارخانجات دانست و تأکید کرد: رتبه بالاتر کارخانه، به معنای بهره‌مندی آن از توان فنی و کیفی بالاتر است که این مسئله در نهایت به افزایش بهره‌وری واحدهای دام و طیور و ارتقای امنیت غذایی منتج خواهد شد.

 

نظارت مستمر بر اجرای معیارهای کیفی

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در راستای نظارت مستمر بر عملکرد کارخانجات رتبه‌بندی‌شده، شیوه‌نامه اجرایی بهبود کیفیت خوراک دام در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ به این سازمان ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: مطابق این شیوه‌نامه، نظارت بر کنترل کیفی تولیدات کارخانجات توسط کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی در دست انجام بوده، و فهرست بازبینی نظارتی تدوین‌شده برای تصویب به کارگروه ملی بهبود کیفیت خوراک دام، طیور و آبزیان کشور ارائه شده تا پس از تأیید، وارد فاز اجرایی شود.

 

ثبت تغییرات رتبه پس از انقضای گواهینامه‌ها

در خصوص تغییر رتبه کارخانجات طی سه‌ماهه اخیر، علی‌محمدی توضیح داد: گواهینامه‌های صادرشده اعتبار یک‌ساله دارند و هرگونه تغییر در رتبه‌ها پس از انقضای اعتبار و بررسی گزارش‌های نظارتی کارشناسان صورت می‌گیرد.

 وی افزود: در فرآیند رتبه‌بندی، سه لایه نظارتی شامل اتحادیه، کارگروه استانی و کارگروه ملی بر فرآیند ارزیابی و راستی‌آزمایی نظارت دارند و تمامی مستندات به صورت هوشمند در سامانه سانکا ثبت شده‌اند.

این مقام مسئول تأکید کرد که نظام مهندسی کشاورزی با بهره‌گیری از تخصص مهندسان خود، ارتقای کیفیت و سلامت خوراک دام را دنبال می‌کند و این رتبه‌بندی، گامی مهم در مسیر حرفه‌ای‌سازی و مهندسی‌سازی زنجیره تولید خوراک دام کشور است.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید