سفره شهریور؛ تغییرات متنوع در قیمت گروه‌های خوراکی

سفره شهریور؛ تغییرات متنوع در قیمت گروه‌های خوراکی

تهران- ایانا- متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در شهریورماه ۱۴۰۴ در بیشتر گروه‌ها روند صعودی داشته است که این افزایش‌ها در گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی از نان و غلات تا میوه‌ها و سبزیجات متفاوت بوده و هر گروه با نرخ رشد ویژه خود همراه بوده است.

به گزارش  ایانا از مرکز آمار ایران، متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در شهریورماه ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل تغییراتی را در گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی تجربه کرده است.

نان و غلات، شاهد افزایش قیمت «ماکارونی و رشته آش» با ۴/۶ درصد و «شیرینی خشک» با ۳/۱ درصد بوده است.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، بیشترین افزایش قیمت به «گوشت گاو یا گوساله» با ۱۱/۴ درصد، «مرغ ماشینی» با ۱۱/۲ درصد و «ماهی قزل‌آلا» با ۴/۶ درصد اختصاص دارد.

لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن نیز افزایش قیمت «تخم مرغ ماشینی» ۹/۴ درصد، «شیر، ماست و دوغ پاستوریزه» ۳/۲ درصد و «پنیر پاستوریزه» ۲/۶ درصد را تجربه کرده است.

در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با ۶۳/۵ درصد، «خربزه» با ۲۹/۸ درصد، «پرتقال» با ۱۳/۲ درصد و «هلو» با ۱۰/۶ درصد بوده و همچنین بیشترین کاهش قیمت در این گروه مربوط به «انار» با ۱۳/۰- درصد است.

سبزیجات و حبوبات تغییرات چشمگیری را تجربه کرده‌اند؛ «خیار» با ۳۴/۴ درصد، «قارچ» با ۲۸/۷ درصد، «سیب‌زمینی» با ۹/۹ درصد، «هویج فرنگی» با ۹/۵ درصد و «کدو سبز» با ۸/۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتند.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها نیز «سس مایونز» با ۳/۸ درصد، «سس گوجه‌فرنگی» با ۳/۲ درصد و «چای خارجی بسته‌ای» با ۲/۹ درصد بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌ است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید