پایین بودن سرانه مصرف روغن زیتون در ایران / مصرف ۲۰۰ گرمی در برابر ۲۰ کیلوگرم در یونان

مدیرعامل شرکت تولید روغن زیتون اکسیر با هشدار نسبت به سرانه پایین مصرف روغن زیتون در ایران، تأکید کرد جایگزینی روغنهای مضر با روغن زیتون در رژیم غذایی مردم میتواند نقش مؤثری در ارتقای سلامت جامعه و کاهش هزینههای درمانی ایفا کند.
تهران-ایانا- مدیرعامل شرکت تولید روغن زیتون اکسیر با اشاره به تأثیر مستقیم تغذیه سالم بر سلامت جامعه، از سرانه پایین مصرف روغن زیتون در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت:« مصرف بیشتر روغن زیتون میتواند در کاهش هزینههای درمانی مؤثر باشد.»
نادر جلالت در گفتوگو با خبرنگار ایانا ، با تأکید بر اهمیت نقش تغذیه سالم در سلامت جامعه، گفت: «اگر بتوانیم در کشور روغنهای مضر با روغن زیتون جایگزین کنیم و مصرف آنرا در رژیم غذایی مردم جا بیندازیم، میتوانیم در آینده از بخشی از هزینههای درمانی و ساخت تختهای بیمارستانی جلوگیری کنیم.»
این فعال صنعت تولید روغن از سرانه مصرف پایین روغن زیتون در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «در حال حاضر سرانه مصرف روغن زیتون در کشور حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم است، در حالی که این رقم در کشورهایی مانند یونان به بیش از ۲۰ کیلوگرم و در ایتالیا و اسپانیا به مقدار بالاتر نیز میرسد. اگر تنها بتوانیم مصرف را به ۵۰۰ گرم برسانیم، شاهد تحولی در بخش سلامت خواهیم بود.»
او درباره منابع تهیه زیتون مورد استفاده در تولید روغن نیز توضیح داد: «تمام زیتونهای مورد استفاده از باغات داخل کشور تأمین میشود و ما اعتقادی به واردات نداریم. بر اساس بررسیهای انجامشده، ایران دارای ارقام بسیار باکیفیت زیتون برای استخراج روغن است.»
او همچنین با اشاره به مشارکت در نمایشگاههای تخصصی غذایی گفت: « بسیاری از مردم تصور اشتباهی نسبت به طعم و ویژگیهای روغن زیتون دارند و ما در فضای نمایشگاهی تلاش میکنیم تجربه مصرف مستقیم را برای بازدیدکنندگان فراهم کنیم.»
او دباره برخی باورهای نادرست در مورد نحوه استفاده از روغن زیتون بیان کرد: «متأسفانه هنوز برخی تصور میکنند که روغن زیتون برای سرخکردن مناسب نیست، در حالی که طبق تحقیقات جدید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، روغن زیتون از بهترین گزینهها برای سرخکردن محسوب میشود؛ به شرط آنکه با حرارت مناسب استفاده شود.
خبرنگار، صبا طاهری
دیدگاه تان را بنویسید