برداشت 1.9 تن زعفران از مزارع شهرستان مرند
آذربایجان شرقی- ایانا- معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند از برداشت زعفران، در این شهرستان خبر داد.
اسماعیل الهیاری گفت: شهرستان مرند با دارا بودن استعدادهای بالفعل و بالقوه در بخش کشاورزی، بستر مناسبی برای توسعه کشت زعفران محسوب میشود. مقاومت بالا در برابر خشکی، نیاز آبی اندک و سودآوری چشمگیر این گیاه، موجب شده زعفران به یکی از محصولات مؤثر در پویایی اقتصاد منطقه و ایجاد اشتغال فصلی بدل شود.
وی، افزود: کشت زعفران در مرند نخستینبار در سال ۱۳۷۲ با یک هکتار آغاز شد و امروز به لطف استقبال کشاورزان و اجرای سیاست اصلاح الگوی کشت، سطح زیرکشت آن در سال زراعی جدید به 263 هکتار رسیده است. از این میزان، ۱۶ هکتار مزارع نابارور و 247 هکتار بارور هستند که پیشبینی میشود یک هزار و 900 کیلوگرم زعفران ناب از آن برداشت و روانه بازار مصرف داخل و استانهای همجوار شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با تأکید بر نقش زعفران در مدیریت منابع آب، گفت: این محصول از معدود گیاهانی است که در فصول پاییز و زمستان رشد میکند و عمده نیاز آبی آن از باران و برف تأمین میشود. زعفران نیازی به آبیاری تابستانه ندارد و بنابراین گزینهای هوشمندانه برای مقابله با بحران کمآبی محسوب میشود.
وی، افزود: اگرچه امسال بهدلیل تداوم گرما در فصل پاییز شاهد رشد رویشی زعفران پیش از گلدهی و در نتیجه کاهش نسبی عملکرد نسبت به سال گذشته بودهایم، اما روند رو به رشد توسعه کشت و کیفیت بالای محصول همچنان چشمگیر است.
الهیاری با اشاره به آغاز عملیات برداشت گفت: گلهای زعفران بامدادان و پیش از طلوع آفتاب توسط کشاورزان چیده میشود تا کیفیت رنگ و عطر آنها حفظ شود. هر پیاز زعفران روزانه گل میدهد و برداشت آن حدود ۲۰ تا ۲۵ روز به طول میانجامد.
وی همچنین از فعالیت چهار واحد فعال بستهبندی و فرآوری زعفران در مرند خبر داد که با بهرهگیری از برندهای محلی نسبت به آمادهسازی محصول برای عرضه بازار داخلی و صادرات اقدام میکنند. این واحدها با حمایت صندوق توسعه کشاورزی و تسهیلات بانکی مورد پشتیبانی قرار گرفتهاند. توسعه صنایع تکمیلی و فرآوری زعفران، ارزش افزوده قابلتوجهی به اقتصاد بخش کشاورزی منطقه میبخشد.
دیدگاه تان را بنویسید