آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن، قطب تولید گوجه سبز ایران

آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن، قطب تولید گوجه سبز ایران

آذربایجان شرقی- ایانا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن گوجه سبز، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.

صادق نادری صومعه، با اشاره به سطح زیرکشت ۴ هزار و ۴۷۰ هکتاری گوجه سبز در سال 1404، گفت: از این میزان، حدود ۴ هزار و ۳۹۰ هکتار سطح بارور و ۸۰ هکتار سطح غیر بارور است.

وی با بیان اینکه گوجه سبز (Prunus armeniaca) یکی از محصولات کشاورزی مهم استان محسوب می‌شود، افزود: این محصول در اغلب شهرستان‌های استان تولید می‌شود و شهرستان مراغه با یک هزار و ۶۳۰ هکتار، شبستر با ۵۳۵ هکتار و آذرشهر با ۵۳۰ هکتار به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در سطح زیرکشت این محصول دارند.

وی همچنین به تنوع برداشت گوجه سبز در استان اشاره کرد و افزود: ارقام زودرس معمولاً در اواخر اردیبهشت‌ماه و ارقام دیررس و خشکباری در اواخر تابستان و اوایل پاییز برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی با تأکید بر عملکرد مناسب این محصول گفت: متوسط عملکرد گوجه سبز در استان بین ۸ تا ۱۰ تن در هکتار است و در برخی از باغات شاخص این عدد به ۲۰ تن نیز می‌رسد.

نادری به برند شدن گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز اشاره کرد و اظهار کرد: خوشمزگی و کیفیت بالای این محصول موجب شده است گوجه سبز سردرود به‌عنوان یک برند معتبر در بازارهای استانی و ملی شناخته شود.

وی با اشاره به اهمیت بالای محصول گوجه سبز در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: گوجه سبز نه تنها به‌عنوان یک محصول کشاورزی مهم در استان شناخته می‌شود، بلکه با اشتغال‌زایی برای بیش از ۵ هزار بهره‌بردار، ارزش افزوده بالا، ظرفیت بالای صادراتی و کاربردهای متنوع در صنایع تبدیلی و مصرف تازه‌خوری، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و سلامت جامعه یافته است.

نادری افزود: در آذربایجان شرقی، ارقام متنوعی از گوجه سبز با ویژگی‌های مختلف مانند زمان رسیدن، طعم، شکل میوه و مقاومت در برابر شرایط اقلیمی کشت می‌شود که هرکدام نقش مهمی در تأمین نیاز بازار داخلی و صادراتی دارند.

وی گفت: از جمله مهم‌ترین این ارقام می‌توان به گوجه سبز مراغه اشاره کرد که بومی شهرستان مراغه بوده و با میوه‌هایی متوسط، مقاومت بالا در برابر سرما و بیماری‌ها و برداشت در اواخر اردیبهشت، شناخته می‌شود همچنین گوجه سبز آذرشهر نیز از دیگر ارقام بومی استان است که میوه‌هایی سبز روشن، قلبی‌شکل و طعم شیرین دارد و از مقاومت خوبی در برابر آفات برخوردار است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: سایر ارقام شامل گوجه سبز سردرود، برغان و شهریار نیز در استان کشت می‌شوند به‌ ویژه گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز که به دلیل طعم خوشمزه و کیفیت بالا، به‌عنوان یک برند معتبر در بازارهای استانی و ملی مطرح شده است.

نادری در پایان تأکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های فراوان این محصول در حوزه اشتغال، سلامت، اقتصاد و صادرات، توسعه تولید گوجه سبز در آذربایجان شرقی باید مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد و حمایت‌های لازم از بهره‌برداران آن صورت پذیرد.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید