جامعه عشایری ستون امنیت غذایی و الگوی اقتصاد مقاومتی است

جامعه عشایری ستون امنیت غذایی و الگوی اقتصاد مقاومتی است

آذربایجان شرقی-ایانا- مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی در نشست شورای عشایری استان با تشریح وضعیت، ظرفیت‌ها و عملکرد یک‌ساله، بر ضرورت توجه راهبردی به جامعه عشایری در سیاست‌گذاری‌های استانی تأکید کرد.

علی سبزیچی در ابتدای نخستین نشست شورای عشایری استان در سال ۱۴۰۴ که با حضور استاندار آذربایجان شرقی ، رئیس سازمان امور عشایر ایران و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد با اشاره به ساختار جمعیتی عشایر استان، گفت: جامعه عشایری آذربایجان‌شرقی متشکل از ایل‌های قره‌داغ، شاهسون و ۹ طایفه مستقل است که در فصل ییلاق، علاوه‌بر جمعیت بومی، میزبان بیش از ۲۳ هزار نفر از عشایر مهمان استان‌های همجوار است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی، افزود: این جامعه با برخورداری از بیش از یک ‌میلیون رأس دام، نزدیک به یک‌ میلیون هکتار مرتع، تولید سالانه ۲۸۵ هزار رأس دام پرواری و همچنین ۱۶ هزار مترمربع قالی، ورنی و صنایع‌دستی، یکی از ستون‌های پایداری امنیت غذایی، حفظ تنوع فرهنگی و گردشگری اکولوژیک در استان به‌شمار می‌رود.

سبزیچی با اشاره به عملکرد اداره‌کل امور عشایر در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۷ هزار تن نهاده دامی بین عشایر توزیع شد افزون بر آن، ۷۷ هزار سیلندر گاز مایع، دو هزار و ۹۸۵ تن آرد خام و بیش از یک‌ میلیون و ۷۴۲ هزار لیتر نفت سفید در بین خانوارهای عشایری توزیع شد. همچنین ۹۹۳ نفر از عشایر به عضویت صندوق بیمه اجتماعی درآمدند و برای یک هزار و ۳۷۳ نفر دوره آموزشی و ترویجی برای توانمندسازی برگزار شد.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات مهم سال گذشته می‌توان به تجهیز ۵۶ خانوار به سامانه‌های خورشیدی اشاره کرد که در راستای ترویج انرژی‌های پاک و پایدار انجام گرفت.

مدیرکل امور عشایر استان با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار سال جاری است، خاطرنشان کرد: تا پایان شهریور ۱۴۰۴، بیش از ۷۰ پروژه عمرانی در مناطق عشایری اجرا خواهد شد که شامل احداث و مرمت راه‌های عشایری، پل‌سازی، آبرسانی، تأمین برق خورشیدی و احداث مراکز خدمات‌رسانی است.

سبزیچی در پایان سخنان خود با تأکید بر لزوم هم‌افزایی بین‌دستگاهی گفت: توسعه پایدار در مناطق عشایری، مستلزم بازنگری در شاخص‌های محرومیت، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع عشایر، گسترش خدمات سلامت، توسعه زنجیره ارزش گوشت قرمز، و حمایت هوشمندانه از تشکل‌های تولیدی و فرهنگی عشایر است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید