سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی خبرداد:
تولید محصول جدید فرآوری شده ماهی قزلآلا برای اولین بار در کشور
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید محصول جدید فرآوری شده ماهی قزلآلا برای اولین بار در کشور در تبریز خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، جواد گوزلی در نشست خبری رونمایی از محصول جدید فرآوری شده ماهی قزلآلا برای اولین بار در کشور با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان برای هر نفر در سال ۲۰ کیلوگرم است و سرانه مصرف در کشورهایی مثل ژاپن ۷۰ کیلوگرم است، گفت: این آمار در کشورمان ۱۳.۸ کیلوگرم در سال بوده و در استان آذربایجان شرقی ۸.۱ کیلوگرم است.
وی با اشاره به اینکه اهمیت مصرف ماهی بر هیچ کس پنهان نیست، افزود: طی آخرین آمار سال ۱۴۰۱، ۹ هزار و ۵۷۰ تن ماهی در استان تولید محصول میشود که ۵ هزار و ۷۰۰ تن آن قزل الا و ۳ هزار و ۷۷۷ تن ماهیان گرم دیگر است که با پرورش آبی و رهاسازی تولید محصول میشوند.
وی با بیان چالشهای غذای دریایی برای ذائقه مردم استان گفت: از دلایل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در استان میتوان به وجود تیغ در بدنه ماهی، بوی ماهی و سرد مزاج بودن اشاره کرد. محصول جدید ارائه شده، تلاش کرده این چالشها را برطرف کند.
سرپرست مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: ۲۰ باب رستوران در استان طبخ ماهی انجام میدهند که نسبت به جمعیت شهر کم بوده و حمایت از سرمایهگذاران در این خصوص در اولویت است. ۶۷ مجوز برای تأسیس مرکز زنده فروشی و طبخ به تازگی داده شده است.
گوزلی در خصوص قیمت بالای ماهی نیز گفت: قیمت ماهی در مقایسه با قیمت مرغ و گوشت قرمز بالا نیست و افزایش قیمت نهاده و هزینههای جاری در کنار حقوق کارگر و هزینه برق و آب باعث رشد اندک قیمت ماهی شده است. اما افزایش تولید میتواند موجب کاهش قیمتها شود، از این رو تلاش میکنیم به زودی و در سال آینده مرکز پرورش ماهی قزلآلا به میزان ۱۵۰۰ تن توسط بخش خصوصی در خداآفرین به چرخه تولید ماهی استان افزوده شود. البته باید توجه کرد مصرف ماهی هزینه نیست و سرمایهگذاری برای حفظ سلامتی بدن است و مصرف هفتهای دو بار ماهی باعث افزایش طول عمر انسان میشود.
وی اضافه کرد: برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله ۱۵ هزار لیتر آب، برای تولید همین میزان گوشت مرغ چهار هزار لیتر آب و برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها ۴۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.
سرپرست شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزه شیلات کشور، گفت: ۶۷ شرکت دانش بنیان در حوزه شیلات در کشور فعال است که سهم آذربایجان شرقی ۸ شرکت است و در حوزههای مختلفی چون ماهی زینتی و اولین ریز جلبلک اسپورینا با تولید انبوه کشور فعالیت دارند.
وی ادامه داد: از جمله شرکت صنایع غذایی « آذرمرجان » که بهعنوان اولین و بزرگترین شرکت بستهبندی محصولات آبزی و شیلاتی، در راستای رشد تولید و در حمایت از تولید محصولات داخلی و اشتغال آفرینی اقدام به تولید و فرآوری ماهی قزل آلا و قزل آلای سالمونی به صورت فیله بدون پوست و بدون استخوان کرده است و به زودی اقدام به رونمایی از این محصول جدید خود خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید