در بافق یزد؛
نخستین مزرعه تولید تیلاپیا به بهرهبرداری رسید
در مرحله نخست، برای تولید 50 هزار تن تیلاپیا در کشور برنامهریزی شده و در مراحل بعدی، افزایش تولید برای صادرات مد نظر است. زیرا بازارهای خوبی در منطقه برای آن وجود دارد که با توجه به تولید استاندارد در ایران، میتوان از این فرصت نهایت بهره را برد.
نخستین مزرعه تولید تیلاپیا در بافق یزد به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایانا، نخستین مزرعه تولید تیلاپیا که توسط بخش خصوصی و با مجوزهای رسمی نهادهای مربوطه شروع به فعالیت کرد، با حضور رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به بهره برداری رسید.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، امروز در مراسم رونمایی از طرح تولید و برداشت ماهی تیلاپیا، گفت: خوشبختانه با مساعدت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و تلاش بیوقفه محققان علوم شیلاتی، تولید تیلاپیا در کشور کلید خورد و در آیندهای نزدیک، مزارع مشابه در استانهای خراسان جنوبی، سمنان و قم نیز به چرخه تولید این ماهی مغذی اضافه خواهند شد.
محمد پورکاظمی، با اشاره به اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، پژوهش در راستای تولید تجاری تیلاپیا است، افزود: سیستم تولید این ماهی به نحوی پایهریزی شده که کف استخر به دلیل عایقبندی با لاینر، نشتی آب نداشته و محوطه نیز چون به صورت گلخانهای است، تبخیری ندارد. بنابراین 100 درصد آب موجود به صورت چرخشی عمل کرده و مواد غذایی و ضایعات تولید شده دوباره به داخل سیستم بر میگردد.
او با تاکید بر اینکه تولید تیلاپیا در این مزرعه با رعایت کامل اصول ایمنی زیستی و برخورداری از مجوزهای لازم صورت میگیرد، عنوان کرد: به طور معمول به ازای هر هکتار، میتوان بین 250 تا 350 تن ماهی برداشت کرد. مزرعه رونمایی شده نیز تا پایان سال جاری حدود 50 تن ماهی تیلاپیا به بازار عرضه میکند.
به گفته پورکاظمی، در مرحله نخست، برای تولید 50 هزار تن تیلاپیا در کشور برنامهریزی شده و در مراحل بعدی، افزایش تولید برای صادرات مد نظر است. زیرا بازارهای خوبی در منطقه برای آن وجود دارد که با توجه به تولید استاندارد در ایران، میتوان از این فرصت نهایت بهره را برد.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با بیان اینکه حمایت از کالای ایرانی، سرلوحه کار وزارت جهاد کشاورزی است، ادامه داد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور آمادگی دارد تا دانش فنی تولید تیلاپیا چه از لحاظ تک جنس سازی و تبدیل به ماهی نر و چه از نظر سیستم پرورش و غذادهی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا از این مسیر، گامی موثر در درآمدزایی، اشتغالزایی و افزایش تولید پروتئین بردارد. چراکه انجام کل چرخه تولید تیلاپیا از ساخت خوراک گرفته تا فرآوری، در داخل کشور امکان پذیر است.
پورکاظمی گفت: راه اندازی و تکمیل فاز اصلاح نژاد تیلاپیا نیز یکی دیگر از اقدامات موسسه به شمار میرود که توسط مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور یزد دنبال میشود. با این روش، هم مولدین شناسنامه دار میشوند و هم در میزان تولید در واحد سطح و کیفیت آن، بهبود چشمگیری حاصل خواهد شد. بر همین اساس، بچه ماهیانی که در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرند، از سلامت بالا و صفات برتر برخوردار خواهند بود.
این مقام مسئول، قیمت هر کیلوگرم گوشت تیلاپیا در بازارهای جهانی را بین 2 تا 2.5 دلار دانست و افزود: تولید تیلاپیا در داخل کشور، دستاورد مهمی به شمار میرود. زیرا به غیر از جلوگیری از خروج ارز و کمک به چرخه اقتصاد، در شرایط خشکسالی و محدودیت آب های شیرین، میتوان از منابع آب های شور در مکانهای مستعد استفاده کرد.
او معتقد است: خوشبختانه با وجود تبلیغات سوء برخی از افراد ناآگاه، مصرف این ماهی در میان مردم از استقبال قابل توجهی برخوردار است و با اطمینان کامل، می توان ادعا کرد که تولید تیلاپیای داخل نه تنها هیچ مشکلی برای سلامتی ندارد، بلکه با رعایت کامل اصول پرورشی و بهداشتی صورت گرفته و مصرف آن برای کودکان، بیماران، سالخوردگان و حتی زنان باردار به شدت توصیه میشود.
دیدگاه تان را بنویسید