Iranian Agriculture News Agency

روایت دبیر انجمن صنایع لبنی ایران از نامه‌ای که به وزیر جهاد نوشته شد

50 درصد ظرفیت واحدهای لبنی خالی مانده

ایانا-کشاورزی: با کاهش تولید شیر خام و عدم تامین ماده اولیه کارخانه‌های لبنی، برخی از این کارخانه‌ها با تعطیلی 50 درصد از ظرفیت خود به حالت نیمه تعطیل درآمده‌اند که این اتفاق علاوه بر بیکاری و مشکلات وارده به این کارخانه‌ها بر تامین مایحتاج سفره‌های مردم نیز تاثیر بسیار مهمی دارد.

50 درصد ظرفیت واحدهای لبنی خالی مانده

انجمن صنایع لبنی برای تامین نیاز کارخانه‌های لبنی در نامه‌ای از وزیر جهادکشاورزی خواستار تامین میزان مشخصی شیرخام برای این کارخانه‌ها شد، در این نامه اعلام شده است که اگر روزانه 19هزارتن شیرخام که نیاز کارخانه ‌های لبنی است تامین شود، این کارخانه ها نیازی به واردات شیرخشک نخواهند داشت، در غیر این صورت کارخانه‌های صنایع لبنی برای تامین مواداولیه خود دچار مشکل خواهند شد و تولیداتشان  با کاهش مواجه می شود و علاوه بر این در شرایط حال حاضر و با کسری ایجادشده در تامین شیرخام مورد نیاز، برخی از این کارخانه‌ها به حالت نیمه تعطیل درآمده‎اند.

رضا باکری، دبیر انجمن تولیدکنندگان صنایع لبنی ایران در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی ایانا اعلام کرد: «صنایع لبنی برای تولید مایحتاج سفره‌های مردم و به علاوه تامین مواد مورد نیاز خود روزانه به 19هزار تن شیرخام نیازمند هستند، این کارخانه‌ها در سه ماه گذشته شیرخام مورد نیاز خود را با 25درصد کسری دریافت کرده‌اند و لازم است برای جلوگیری از کمبود محصولات و فرآورده‌های لبنی در بازار و پیش آمدن اتفاقاتی چون فقدان برخی محصولات در بازار، این مقدار شیر تامین شود.»

او در ارتباط با کمبود کارخانجات لبنی در تامین شیر خام هشدار داد: «اگر مقدار شیرخام مورد نیاز کارخانه‌های لبنی تامین نشود، فرآورده‌های این کارخانجات نیز ممکن است با مشکلاتی مشابه اتفاقات پیش آمده در تامین سایر کالاها و مواد مورد نیاز مردم مواجه شوند. اگر بتوانیم روزانه 19هزار تن شیرخام را در اختیار داشته باشیم هیچ مشکلی برای تولید محصولاتمان نخواهیم داشت و به علاوه نیازی به واردات شیرخشک هم نداریم، اما اگر این میزان شیرخام تامین نشود، به واردات شیرخشک نیازمند خواهیم شد.»

دبیر انجمن تولیدکنندگان صنایع لبنی ایران در ارتباط با علل کسری تولید شیرخام در کشور توضیح داد: «امسال کسری تولید شیرخام وجود داشته است و کارخانه‌ها با 25درصد کاهش، مواد اولیه خود را دریافت کرده‌اند، علل کسری تولید شیر خام را می‌توان خشکسالی، کم ‌آبی و همچنین افزایش قیمت نهاده‌های دامی و کاهش توان دامداران روستایی در خرید این نهاده‌ها دانست، در حالی که گفته می‌شد 2.5 میلیارد دلار ارز دولتی برای نهاده‌های دامی تامین شده، اما نهاده‌های دامی با افزایش قیمت مواجه شده‌اند.»

باکری در ارتباط با گرانی گوشت قرمز و تاثیر این افزایش قیمت بر کاهش تولید دام‌های شیری گفت: «گرانی گوشت، توجیه اقتصادی تولید شیر را از بین برده ‎است و باعث شده که دامداران  دام خود را گوشتی عرضه کنند و تولید دام شیری را کاهش دهند.»

او در ارتباط  با تعطیلی کارخانه‌های لبنی تا 50 درصد ظرفیت خود اعلام کرد: «با کاهش تولید شیر خام و عدم تامین ماده اولیه کارخانه‌های لبنی، برخی از این کارخانه‌ها با تعطیلی 50 درصد از ظرفیت خود به حالت نیمه تعطیل درآمده‌اند که این اتفاق علاوه بر بیکاری و مشکلات وارده به این کارخانه‌ها بر تامین مایحتاج سفره‌های مردم نیز تاثیر بسیار مهمی دارد.»

باکری در ادامه اعلام کرد: «اگر به هر دلیلی با کاهش تولید شیرخام و کمبود آن مواجه‌ایم، باید اجازه داده شود تا با واردات شیرخشک از بیکاری و تعطیلی کارخانه‌های لبنی جلوگیری شود و اگر با کمبودی در این زمینه نیز مواجه نیستیم، برای صرفه‌نظر کردن از واردات شیرخشک، میزان شیرخام مورد نیاز کارخانه‎ها تامین شود.»

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید