Iranian Agriculture News Agency

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی:

تامین ۸۰ درصد امنیت غذایی با اتکا به تولید داخل

ایانا-کشاورزی: تا سال ۹۲ ضریب تامین امنیت غذایی کشور با اتکا به تولید داخل حدود ۵۳ درصد بود و مابقی از خارج وارد می‌شد اما از سال ۹۲ تاکنون ضریب تامین امنیت غذایی کشور با اتکا به تولید داخل به ۸۰ درصد افزایش یافته است.

تامین ۸۰ درصد امنیت غذایی با اتکا به تولید داخل

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: ضریب تامین امنیت غذایی کشور با اتکا به تولید داخل به ۸۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، عباس کشاورز در جشن شکرگزاری گندم استان کردستان اظهار کرد: تا سال ۹۲ ضریب تامین امنیت غذایی کشور با اتکا به تولید داخل حدود ۵۳ درصد بود و مابقی از خارج وارد می‌شد اما از سال ۹۲ تاکنون ضریب تامین امنیت غذایی کشور با اتکا به تولید داخل به ۸۰ درصد افزایش یافته است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اذعان کرد: سال گذشته با وجود کاهش میزان بارندگی در کشور ضمن خودکفایی در گندم، تولید شکر و دانه های روغنی کلزا با رشد همراه بود.

او با اشاره به اهمیت کشت دانه های روغنی برای کاهش وابستگی کشور به واردات روغن اظهار داشت: با افزایش تولید دانه‌های روغنی در سه سال گذشته، میزان خوداتکایی در روغن از ۶ درصد به ۱۴درصد رسیده است.

کشاورز با بیان این که بزرگترین مشکل ما در کشور مشکل کمبود آب است، یادآور شد: پروژه امنیت غذایی ایران - ایکاردا به عنوان یک نسخه کشاورزی دیم برای استان کردستان آماده شده است.

او خاطرنشان کرد: نسخه ایران - ایکاردا با استقرار نظم در مزارع و دسترسی به منابع ژنتیکی، کانالی برای دستیابی به دانش جهانی در حوزه کشاورزی در راستای تقویت خاک و حفظ رطوبت و افزایش ماده آلی خاک است و میزان عملکرد در دیم‌زارها را افزایش می‌دهد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کشاورزان باید ۳۰ الی، ۴۰درصد کلش را روی خاک حفظ کنند و هیچ گونه شخم و دیسک روی زمین انجام ندهند و با بهره گیری از کشاورزی حفاطتی بدون شخم و بدون برگرداندن خاک نوار کشت را با ۲۰ سانت عمق ایجاد کنند.

او گفت: باید نهضت ارتقای کارنده‌های کشاورزی حفاظتی در کشور حمایت و تقویت شود تا کشت تناوبی ۵محصول در دیمزارها انجام شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: باید کشت همه محصولات در عمق مناسب و فصل پاییز صورت گیرد و با توجه به آماده بودن نسخه دیم، بذر آن هم برای کشاورزان تدارک دیده شده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید