Iranian Agriculture News Agency

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به ایانا خبر داد:

تحویل 1.5 میلیون تن کود ازته، پتاسه و فسفاته به بخش کشاورزی/ تنوع سبد کودی تا پایان سال به 48 نوع می‌رسد/ خودکفایی در کودهای پتاسه تا سه سال آینده

در برنامه امسال، تأمین و تدارک دو میلیون و 305 هزار تن کود ازته، فسفاته و پتاسه مدنظر است که تاکنون یک میلیون و 765 هزار تن تدارک و 1.5 میلیون تن تحویل کشاورزان شده است.

تحویل 1.5 میلیون تن کود ازته، پتاسه و فسفاته به بخش کشاورزی/ تنوع سبد کودی تا پایان سال به 48 نوع می‌رسد/ خودکفایی در کودهای پتاسه تا سه سال آینده

در برنامه امسال، تأمین و تدارک دو میلیون و 305 هزار تن کود ازته، فسفاته و پتاسه مدنظر است که تاکنون یک میلیون و 765 هزار تن تدارک و 1.5 میلیون تن تحویل کشاورزان شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در غرفه این شرکت در دومین نمایشگاه بین‌المللی باغبانی، نهاده‌ها، گلخانه، گیاهان دارویی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته که از 30 آبان‌ماه در محل نمایشگاه‌های شهرداری (بوستان گفت‌وگو) آغاز و تا سوم آذرماه ادامه خواهد داشت، گفت: باشگاه مشتریان یکی از خدمات ارائه‌شده توسط این شرکت به بهره‌برداران بخش کشاورزی است که تاکنون توانسته در تمامی استان‌ها شعبه داشته باشد و موضوع‌هایی همچون آزمون خاک را با کمترین هزینه که معادل یک‌سوم قیمت آزمایشگاه‌های دیگر است، برای کشاورزان به انجام برساند.

حمید رسولی افزود: در این باشگاه همچنین با سازمان هواشناسی کشاورزی پروتکل‌های خوبی به امضا رسیده و بهره‌برداران می‌توانند اطلاعات مورد نیاز هواشناسی را در اختیار بگیرند.

وی بیان کرد: سفارش‌گذاری به‌صورت تلفنی از دیگر خدمات این باشگاه محسوب می‌شود.

رسولی درباره استفاده از خدمات بانکی در این باشگاه ادامه داد: این خدمات به‌صورت کامل عملیاتی نشده و رضایت مطلوب تاکنون عاید نشده است.

وی عنوان کرد: از طریق سامانه 1559 باشگاه کشاورزان، امکان ارائه بسیاری از خدمات فراهم می‌شود و این باشگاه تاکنون بیش از یک میلیون و 100 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی را به عضویت خود درآورده و در تمامی کشور فعال است.


پنج سال آینده در تولید کود فسفاته خودکفا می‌شویم

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به پرسش ایانا درباره وضعیت سبد کودی این شرکت یادآور شد: در دهه قبل در حوزه کودهای پتاسه و فسفاته وابستگی وجود داشت، اما در حال حاضر بخش بزرگی از این کودها از تولید داخل تأمین می‌شود؛ به‌گونه‌ای که امسال 12 مرحله مناقصه داخلی برای خرید کودهای فسفاته و پتاسه برگزار شده و تنها سه مناقصه بین‌المللی در این باره داشته‌ایم.

رسولی تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود با حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی تا سه سال آینده در کودهای پتاسه به‌صورت کامل خودکفا شده و تا پنج سال آینده بتوانیم کشور را در تولید کودهای فسفاته خودکفا کنیم.

وی خاطرنشان ساخت: در سال جاری بیش از 70 درصد برنامه کودی از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین شده و سهم واردات ناچیز بوده است.

به کانال ایانا در تلگرام بپیوندید

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اظهار کرد: در سال گذشته برای تأمین سولفات پتاسه کمتر از 15 هزار تن با شرکت‌های داخلی قرارداد بسته شد، اما امسال بیش از 50 هزار تن قرارداد داخلی منعقد شده است.

رسولی اضافه کرد: در زمینه کودهای ازته تا سال 1386 از واردکنندگان بودیم، اما امسال بیش از 2.5 میلیون تن از این نوع کود صادرات داشتیم.

وی همچنین گفت: برنامه تأمین سه کود ازته، فسفاته و پتاسه برای سال جاری دو میلیون و 305 هزار تن بود که تا امروز یک میلیون و 765 هزار تن تدارک شده و 1.5 میلیون تن تأمین و تحویل بهره‌برداران بخش کشاورزی شده است.

رسولی بیان کرد: برای کشت پاییزه نیز تأمین 900 هزار تن از این سه نوع کود مدنظر بود که 100 درصد آن محقق شد.


قیمت کود بیش از یک سال است که ثابت مانده

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره افزایش قیمت کود افزود: با وجود محدودیت‌هایی که وجود داشت، امسال قیمت کودهای شیمیایی تغییری نداشت و با قیمت سال قبل عرضه می‌شد؛ به‌گونه‌ای که بیش از یک سال است قیمت کودهای پتاسه، فسفاته و ازته تغییری نیافته است.

وی عنوان کرد: از دو میلیون و 350 هزار تن برنامه کودی، تنها 300 هزار تن وارداتی است و مابقی آن از تولیدات داخل تأمین می‌شود، در حالی که در سال گذشته حدود 360 هزار تن کود شیمیایی به کشور وارد شد.

رسولی درباره وضعیت مصرف کودهای شیمیایی در کشور ادامه داد: همچنان نسبت به میانگین جهانی در رده پایین‌تری قرار داریم؛ به‌گونه‌ای که در سال 2014 میلادی، ایران دارای رتبه 114 مصرف کودهای شیمیایی بود و همچنان دارای فاصله زیادی با میانگین مصرف کود در جهان هستیم.

وی عنوان کرد: مصرف کودهای شیمیایی در کشور ما کمتر از نیم درصد است، در صورتی که متوسط جهانی برای هر هکتار رقم 220 کیلوگرم را تعریف کرده است.


انعقاد 28 قرارداد قطعی کودی تاکنون

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره برنامه‌های جدید شرکت یادآور شد: برگزاری کارگاه‌ها و نمایشگاه‌های آموزشی در دستور کار است، به‌گونه‌ای که تا امروز 14 کارگاه آموزشی و 11 نمایشگاه با همت این شرکت برگزار شده است.

رسولی تنوع‌بخشی به سبد کودی شرکت خدمات کشاورزی را از دیگر برنامه‌های این شرکت برشمرد و تأکید کرد: بر اساس آخرین آمار 28 نوع کود کشاورزی دارای قرارداد رسمی است و 10 نوع کود دیگر نیز در حال بررسی است تا به سبد کودی اضافه شود و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری 38 تا 48 نوع کود کشاورزی باکیفیت در سبد کودی داشته باشیم.

وی خاطرنشان ساخت: کیفیت کودهای کشاورزی موجود بسیار مناسب بوده و تاکنون 12 کارگزار که دارای تخطی از استانداردها بوده‌اند، شناسایی و پلمپ شده‌اند.

رسولی در پایان اظهار کرد: نسبت مصرف کودهای کشاورزی در کشور روند خوبی را طی می‌کند و امیدواریم بتوانیم طی سال‌های آینده به میانگین جهانی نزدیک شویم./

M-960901-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید