Iranian Agriculture News Agency

وزیر جهاد کشاورزی: ارزان ترین تسهیلات به کشت گلخانه ای اختصاص خواهد یافت

بازدید حجتی از یک طرح مبتکرانه ایجاد گلخانه که برای نخستین بار در خاورمیانه صورت می گیرد

حرکت مبتکرانه و نوظهور کارخانه سیمان زاوه که از حرارت دودکش های واحد تولیدی خود اقدام به ایجاد گلخانه کرده یک حرکت امیدبخش است که باعث افزایش عملکرد تولید می شود. 

بازدید حجتی از یک طرح مبتکرانه ایجاد گلخانه که برای نخستین بار در خاورمیانه صورت می گیرد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: توسعه کشت گلخانه ای از طرح های مهم در حوزه اقتصاد مقاومتی است و بنا داریم از طریق منابع صندوق توسعه ملی و بانک ها، ارزان ترین تسهیلات را در اختیار تولید کنندگان این بخش قرار دهیم.

به گزارش ایرنا، محمود حجتی پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرح گلخانه هیدروپونیک شرکت سیمان زاوه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: البته باید تلاش کنیم تا این سیاست را با استفاده از فناوری های نو و دانش روزآمد در سطح کشور گسترش دهیم.
وی با تحسین ابتکار خلاقانه کارخانه سیمان زاوه در راه اندازی این گلخانه، افزود: حرکت مبتکرانه و نوظهور کارخانه سیمان زاوه که از حرارت دودکش های واحد تولیدی خود اقدام به ایجاد گلخانه کرده یک حرکت امیدبخش است که باعث افزایش عملکرد تولید می شود.
حجتی با تاکید بر اینکه این نوع فعالیت ها باید در سطح کشور الگوسازی شود، گفت: دودکش های حرارتی که دائم در حال هدر رفتن سوخت و آلودگی محیط هستند ظرفیت بازیافتی دارند و با توجه به اینکه اغلب این دودکش ها گاز کربنیک زیادی دارند، این می تواند تولید کشت گلخانه ای را تا 30 درصد افزایش دهد.
وی بیان داشت: این نوع ابتکارات باید با کمک تولید کنندگان و کارآفرینان به عنوان یک الگوی سازنده در سطح کشور مطرح شود تا شاهد صرفه جویی در بخش کلان کشور و بهره وری بالا باشیم.
طرح ایجاد گلخانه هیدروپونیک (کشت بدون خاک) با استفاده از بازیافت انرژی حرارتی گریت کولر (خنک کن) کارخانه سیمان شهرستان زاوه در دست اجرا است.
اجرای این طرح که برای نخستین بار در خاورمیانه با همکاری یک شرکت هلندی صورت می گیرد مانع از هدر رفتن انرژی حرارتی از دودکش کارخانه شده و در فرایند تولید و مصرف بهینه به کار گرفته می شود.
مدیرعامل کارخانه سیمان زاوه نیز به خبرنگاران گفت: کلید آغاز این طرح از آذرماه 94 زده شد اما به دلیل برخی مشکلات در واگذاری تسهیلات و همچنین تجهیزات عملا، آذرماه 95 تجهیز و به مرحله اجرا درآمد.
محمدرضا توکلی افزود: در مرحله نخست این طرح در سطح سه هکتار با 83 میلیارد ریال تسهیلات اجرایی شده که تاکنون 77 میلیارد و 500 میلیون ریال آن جذب شده و پیش بینی ما برای اتمام نهایی پروژه 180 میلیارد ریال اعتبار است.
وی با بیان اینکه این پروژه تا پایان آذرماه امسال به بهره برداری می رسد، افزود: بازیافت حرارتی دودکش کارخانه سیمان زاوه ظرفیت گرم کردن 6 هکتار گلخانه را دارد و در آینده قصد توسعه این پروژه را داریم.
وزیر جهاد کشاورزی در سفر یک روزه خود به منطقه تربت حیدریه پس از بازدید از چند طرح کشاورزی در جلگه رخ و دیدار با زعفرانکاران این شهرستان به زاوه رفت و از گلخانه هیدروپونیک کارخانه سیمان این شهرستان بازدید کرد.
مرکز شهرستان 80 هزار نفری زاوه در 180 کیلومتری مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید