Iranian Agriculture News Agency

سایه شوم کرونا بر بازار کشاورزی

کرونا ۳۰۰ میلیارد ریال به کسب و کار‌های کشاورزی کردستان خسارت زد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: شیوع ویروس کرونا ۳۰۰ میلیارد ریال به کسب و کار‌های بخش کشاورزی این استان خسارت وارد کرد.

کرونا ۳۰۰ میلیارد ریال به کسب و کار‌های کشاورزی کردستان خسارت زد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کردستان، خلیل فعله گری افزود: این میزان خسارت به ۴۶۰ واحد زیر بخش کشاورزی مشمول رسته چهاردهم کسب و کار‌های مورد حمایت دولت از آسیب‌های شیوع ویروس کرونا وارد شده است.

فعله گری گفت: این خسارت‌ها شامل ۲۲۹ میلیارد ریال به ۴۴۱ واحد مرغداری گوشتی، ۳۰ میلیارد ریال به پنج واحد مرغداری مادر گوشتی، یک میلیارد ریال به یک واحد تولید ماهیان زینتی و ۴۰ میلیارد ریال به ۱۳ واحد مرکز محصولات گلخانه‌ای سبزی، سیفی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی است.

فعله‌گری با بیان اینکه واحد‌های کشاورزی متحمل خسارت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا در این استان بیش از این میزان است، اما این کسب و کار‌ها در زیرمجموعه رسته‌های مورد حمایت دولت نیامده است افزود: این زیربخش‌ها شامل واحد‌های فعال در تولید گوشت قرمز و شیرخام بوده که در اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹ به علت کاهش تقاضای مصرف به همراه سایر واحد‌های مشمول رسته چهاردهم متحمل خسارت شده‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: تعطیلی رستوران‌ها و غذاخوری‌های، لغو مراسم عروسی و عزاداری و سفر‌های نوروزی به منظور پیشگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا از عمده دلایل کاهش تقاضای مصرف محصولات کشاورزی و دام و طیور در این سه ماه بوده است.

فعله‌گری با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان از اسفند سال ۹۹ در اوایل بروز خسارت کسب و کار‌های کشاورزی از این ویروس شروع به بررسی این آسیب‌ها کرد، گفت: با پیشنهاد استان‌های مختلف و پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی در نهایت برخی کسب و کار‌های کشاورزی در زیر مجموعه حمایت‌های دولت قرار گرفت.

وی تأکید کرد: هم اکنون تمام اطلاعات مربوط به ۴۶۰ واحد کسب و کارآسیب دیده مشمول رسته چهاردهم جمع آوری شده و در انتظار به روزرسانی سیستم کارای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بارگذاری و دریافت کد رهگیری به منظور معرفی به بانک جهت اخذ تسهیلات هستیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: شیوه نامه ابلاغ شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متناسب با واحد‌های صنفی بخش خدمات تهیه شده که تناسبی با تسهیلات جاری مورد نیاز واحد‌های تولیدی بخش کشاورزی ندارد چرا که در یک واحد مرغداری گوشتی ۲۰ هزار قطعه‌ای با پنج نفر اشتغال، تسهیلات قابل پرداخت ۶۰۰ میلیون ریال خواهد بود در حالیکه واحد مذکور حداقل نیاز به چهار میلیارد ریال سرمایه در گردش برای یک دوره تولید دارد.

فعله گری همچنین خواستار اضافه شدن بانک کشاورزی به موسسات اعتباری ارائه دهنده تسهیلات در سامانه کارا شد و افزود: بر اساس این شیوه نامه، مدت بازپرداخت تسهیلات با احتساب دوره تنفس ۲۴ ماهه و از ابتدای مهر سال جاری است که انتظار می‌رود این بازپرداخت برای بخش کشاورزی به صورت دوره برداشت محصولات تعیین شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید