Iranian Agriculture News Agency

مبارزه با آفت سن در ۹۶ هزار هکتار اراضی کردستان انجام شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال در ۹۶ هزار هکتار از اراضی استان با آفت سن مادر مبارزه شده که در مقایسه با ۱۰ سال گذشته کم سابقه است.

مبارزه با آفت سن در ۹۶ هزار هکتار اراضی کردستان انجام شد

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کردستان، محمد فرید سپری در سومین جلسه کمیته فنی بذر استان اظهار داشت: تهیه بذر در کردستان طی چهار سال پیش مشکلاتی داشت و عمده سطح زیر کشت ما گندم سرداری و مقدار کمی آذر ۲ بود ولی امروز افتخار می‌کنیم که ۹ رقم گندم پر محصول در استان به صورت دیم کشت می‌شود.

وی افزود: چند سال پیش مرکز تحقیقات ۴۰۰ کیلوگرم رقم گندم باران را در اختیار ما گذاشت اما امروز به جایی رسیدیم که در ۴۰ هزار هکتار از اراضی استان رقم باران کشت می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اضافه کرد: با زحمات همکاران ما استان کردستان تا سه سال آینده در زمینه تولید بذر ۴۵ درصد خوداتکا می‌شود که این افتخار بزرگی است.

وی با اشاره به ضرورت توسعه و ترویج ارقام جدید گندم در استان یادآور شد: این که رقمی ۱۰۰ در درصد در مقابل بیماری مقاوم باشد وجود ندارد اما ارقام جدید و اصلاح شده نسبت به ارقام سنتی هم خلوص و کیفیت خوبی دارند و هم نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاوم‌تر هستند پس باید استفاده از آنها را در بین کشاورزان ترویج کنیم.

سپری تاکید کرد: امروز برخی شرکت‌های خصوصی بوجاری بذر، وارد تجارت بذر شدند و به نوعی امنیت غذایی را به خطر انداخته‌اند که در این راستا باید نظارت‌ها و کنترل لازم را تشدید کنیم.

وی گفت: حدود ۱۸ سال طول می‌کشد تا یک رقم بذر به وسیله محققین ما تولید و پس از طی مراحل تولید بذر از هزارخوشه تا بذر گواهی شده آماده کشت توسط کشاورزان شود اما این که عده‌ای رقم‌های نامرغوب را به جای رقم‌های گواهی شده با قیمت پایین به دست کشاورز بدهند تخلف است و امسال با جدیت با این تخلف برخورد می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اضافه کرد: اگر نظارت ما قوی باشد و به موقع هم ورود کنیم جلوی فساد و تخلف در این بخش گرفته می‌شود.

وی افزود: امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان بودیم بطوریکه تا امروز به طور میانگین حدود ۵۰۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به بلندمدت ۳.۲ درصد بیشتر بوده است که همین شرایط خوبی را برای کشاورزی استان فراهم آورده است.

سپری یادآور شد: امروز در شهرستان بیجار که نزدیک به ۱۵۵ هزار هکتار اراضی دیم استان مربوط به این شهرستان است، ۴۵ درصد افزایش بارندگی نسبت به بلندمدت داشتیم که این جای خوشحالی دارد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه امسال شرایط بارندگی مناسب است، حفظ مزارع موجود سیاست و برنامه سازمان است و در این راستا باید مزارع گندم در مقابل آفات و بیماری ها سمپاشی و تغذیه و محلول پاشی شوند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید