Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان

تولید سالانه ۲.۹ میلیون تن محصولات کشاورزی در کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: متوسط تولید محصولات کشاورزی استان کردستان سالانه حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن است که با بررسی‌های انجام شده در همه زیربخش‌ها، می‌توان تولید محصولات کشاورزی را به .۵5 میلیون تن رساند.

تولید سالانه ۲.۹ میلیون تن محصولات کشاورزی در کردستان

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کردستان، محمدفرید سپری در جلسه معرفی سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: در سال گذشته بخش کشاورزی با وجود تحریم‌های ظالمانه با 8 درصد رشد بالاترین رشد اقتصادی را به خود اختصاص داده است. 

وی افزود: سال گذشته با وجود مسائل جهانی و تحریم‌ها، صنعت نفت با رشد منفی مواجه بود اما بخش کشاورزی به نوعی نجات دهنده اقتصاد ایران بود. 

کشاورزی محور توسعه در استان کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اذعان کرد: ظرفیت‌های موجود استان برای  بخش کشاورزی مطلوب بوده و کشاورزی را می‌توان محور توسعه در این استان  دانست.

وی  تصریح کرد: نباید انتظار داشت اشتغال استان روی بخش کشاورزی متمرکز شود چون این قضیه سبب فشار بر منابع طبیعی و محیط زیست است و ما باید با حفظ وضعیت منابع آب و خاک زمینه افزایش بهره‌وری و افزایش تولید در سطح را مهیا نموده تا ضمن تثبیت شغل، موجب ایجاد اشتغال جدید شود. 

سپری خاطرنشان کرد: متوسط تولید محصولات کشاورزی استان کردستان سالانه حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن است که با بررسی‌های انجام شده در همه زیربخش‌ها می‌توان تولید محصولات کشاورزی را به 5 و نیم میلیون تن رساند.

30 درصد اشتغال کردستان در بخش کشاورزی

وی یادآوری کرد: 30 درصد اشتغال کردستان در بخش کشاورزی است لذا باید از  پتانسیل‌های موجود در بخش کشاورزی استان استفاده کرده تا با حفظ این وضعیت عملکرد را در واحد سطح افزایش دهیم. 

سپری با اشاره به ضرورت فعالیت هرچه بیشتر اتاق فکر در بخش کشاورزی استان گفت: باید در همه زیرمجموعه بخش کشاورزی برای بکارگیری پتانسیل و استعدادها  به منظور نفوذ بیشتر دانش در فارم‌ها و افزایش بهره‌وری تلاش کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تفاوت کشاورزان پیشرو با سایر کشاورزان را در میزان تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: یک باغدار نمونه ۹ برابر باغدار عادی برداشت می‌کند در بخش دامپروری دو نیم برابر، در بخش شیلات یک ونیم برابر که این خود نتیجه بکارگیری دانش نوین  و همکاری با محققین و استفاده از تجارب افراد با سابقه در این عرصه است.

وی در ادامه تاکید کرد: اجرای طرح تامین امنیت غذایی یکی دیگر از موفقیت‌های این بخش است که قطعا بدون مشارکت و همدلی بین بخشی امکان‌پذیر نبوده و این نشان دهنده حضور افراد موفق، باتجربه و کاردان در بخش کشاورزی استان است.

سپری افزود: تا پایان سال ۹۷، ۱۹۰۵ هکتار گلخانه در استان وجود داشت که سال گذشته ۶۱ هکتار مجوز داده شد که ۴۵ هکتار به بانک‌های عامل معرفی شده و برای ۲۱ هکتار۱۲۰ میلیاردتومان تسهیلات عقد قرارداد شده است.

وی همچنین مبحث اصلاح و نوسازی باغات را یکی از پروژه‌های مهم در استان تلقی کرد و گفت: با سرشاخه‌کاری انقلابی در  باغات گردوی استان ایجاد شد به طوری که با بکارگیری این تکنیک موجبات افزایش تولید فراهم شده است.

به گفته این مقام مسئول، در بخش زراعت تغذیه بسیار مهم است که اگر با مبارزه با علفهای هرز و  آفات همراه گردد تا 70 درصد افزایش عملکرد را می‌تواند به دنبال داشته باشد.

سپری افزود: تقویت شبکه‌های پیش‌آگاهی برای ارائه اطلاعات به کشاورزان و شبکه‌های مراقبت باید  طوری باشد که اطلاع‌رسانی  به موقع درست و باتوجه به سیستم‌های جدیدی فعلی بکارگیری شود. 

وی در پایان محمدصالح احمدی را به عنوان سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان معرفی کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید