Iranian Agriculture News Agency

از روزهای پایانی برداشت انگور تا مراسم شیره پزی سنتی در شهرستان سامان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان از روزهای پایانی برداشت انگور از تاکستان‌های این شهرستان خبر داد.

از روزهای پایانی برداشت انگور تا مراسم شیره پزی سنتی در شهرستان سامان

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، یزدان احمدزاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان از روزهای پایانی برداشت انگور از تاکستان‌های این شهرستان خبر داد.

احمدزاده گفت: ارقام عمده انگور شهرستان سامان شامل عسگری، بیدانه قرمز، بیدانه سفید، سیاه محلی، شاهانی، کاشمری است، اما در چند سال اخیر ارقام جدید وارد سامان شده است که هم اینک برخی از ارقام مانند فلیم سیدلس، پرلت سیدلس، بلک سیدلس و ترکمن ۴ به باردهی رسیده اند.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت انگور در سامان ۳۳۰ هکتار است گفت: امسال خشکسالی موجب آسیب به باغات انگور این شهرستان و کاهش کمیت و کیفیت این محصول شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان  اظهار داشت: ۶۰ درصد از کل انگور تولیدی شهرستان به صورت تازه خوری در استان و استان‌های همجوار مصرف شده و ۴۰ درصد باقیمانده تبدیل به کشمش ،شیره و.....می‌شود.

احمدزاده تصریح کرد : انگور از دیر باز جایگاه ویژه ای بین محصولات باغی داشته است و با توجه به طبع گرم این ماده غذایی، به صورت کشمش، مویز، سرکه و شیره انگور مورد استفاده قرار میگیرد.

وی با بیان اینکه شیره‌پزی در سامان قدمت دیرینه دارد که بعد از برداشت انگور انجام میشود گفت: این روزها جنب و جوش شیره پزی در کوچه پس کوچه های سامان دیده میشود.

احمدزاده در پایان گفت: شیره انگور دارای مقادیر فراوانی ویتامین آ، ب و ث است که به لحاظ درمانی میتوان به درمان کم خونی، ضعف عمومی بدن، سرفه های مزمن و لاغری مفرط  و بالا بردن سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید