Iranian Agriculture News Agency

کاهش 40 درصدی بارندگی ها در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش خشکسالی‌های و کاهش بارش در این استان، گفت: در سال زراعی جاری (از مهرماه سال گذشته تا آخر اول مهرماه امسال)بارندگی ۴۰ درصد کاهش نسبت به بلند مدت داشته که این امر باعث شد که این استان دومین استان کم بارش بعد از استان کرمانشاه در کشور ثبت شود.

کاهش 40 درصدی بارندگی ها در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، مهران چراغپور  مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش خشکسالی‌های یک دهه اخیر و کاهش بارش در این استان، گفت: بر اساس آخرین گزارش‌ها ۹۶ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی شده است.

مهران چراغپور در همایش کشت پاییزه سال ۱۴۰۰-۱۴۰۰۱ افزود: در همه مناطق استان در سال زراعی جاری (از مهرماه سال گذشته تا آخر  اول مهرماه امسال)بارندگی ۴۰ درصد کاهش نسبت به بلند مدت داشته که این امر باعث شد که این استان دومین استان کم بارش بعد از استان کرمانشاه در کشور ثبت شود.

وی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری در ابتدای فصل پاییز کاهش بارش وجود داشت ،گفت: هم اکنون ۱۰۰ درصد مساحت شهرستان اردل، ۸۴ درصد بروجن ،۱۰۰ درصد بن و سامان، کیار و لردگان ، ۹۴ درصد شهرکرد، ۹۶ درصید فارسان و ۹۷ درصد مساحت کوهرنگ درگیر خشکسالی شده است.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در پاییز حدود ۱۸ میلمتر بارش نسبت به بلند مدت اتفاق افتاد که بیشترین میزان این بارش‌ها در اواخر پاییز اتفاق افتاد و ۱۰ درصد افزایش بارش در پاییز سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته داشتیم.

به گفته وی، میانگین بارش در سال زراعی جاری در استان ۱۸۹ میلمتر بارش بوده است که در سرجمع بارش سال زراعی ۱۳۶ میلیمتر کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت  در فصل زمستان اتفاق افتاد.

چراغپور افزود: در فصل بهار در سال زراعی جاری ۱۱۴ میلمتر بارش در استان کاهش داشت که این میزان در بلند مدت ۱۲۴ میلیمتر بوده است.

وی به افزایش دمای هوای استان در سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت: دمای هوای استان در فصل پاییز نسبت به دوره مشابه ۲ درجه و بلند مدت مدت نیم درجه افزایش  و در فصل زمستان نیم درجه و بلند مدت حدود ۲ درجه افزایش داشت و بهمن ماه گرمی نسبت به بلند مدت در استان تجربه شده است.

به گفته وی، در فصل بهار هم ۲.۶ درجه و بلند مدت ۲.۷ درجه و فصل تابستان نیز ۱.۱ درجه دمای هوا در استان افزایش داشت.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز سال زراعی آینده( از اول مهرماه سال ۱۴۰۰ تا اول مهرماه سال ۱۴۰۱) بارش‌ها به صورت میانگین بلند مدت دورتر اتفاق می‌افتد و از اواسط آبان ماه بارشهای پراکنده در استان آغاز و بارشهای موثر از آذرماه در استان آغاز می‌شود.

وی به افزایش دما ،تبخیر و کاهش بارش در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: در سال زراعی آینده  بارش ها کمتر از نرمال خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود در زمستان کمبود بارش جبران شود.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید