Iranian Agriculture News Agency

تولید هلو در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد کاهش یافت

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: پیش‌بینی برداشت هلو در سال جاری 40 هزار تن بوده که سرمازدگی بهاره و خشک‌سالی در عمده محصولات اثر گذاشته و سبب کاهش 30 درصدی شده است.

تولید هلو در چهارمحال و بختیاری  ۳۰ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهارمحال و بختیاری، ابراهیم شیرانی گفت: سطح زیر کشت هلو در استان 3 هزار و 500 هکتار است که 300 هکتار آن نهال و 3 هزار و 200 هکتار دیگر مثمر می‌باشد همچنین بیشترین سطح زیر کشت هلو در شهرستان سامان به مساحت 2 هزار و 280 هکتار است.

 مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: پیش‌بینی برداشت هلو در سال جاری 40 هزار تن است که سرمازدگی بهاره و خشک‌سالی در غالب محصولات اثر گذاشته و سبب کاهش 30 درصدی شده است.

وی با اشاره به اینکه رقم‌های هلو در سه دسته زودرس، میان‌رس و دیر‌رس تقسیم می‌شود، بیان کرد: بیشترین سطح زیرکشت در استان دیررس و کالی است که برداشت محصول زودرس از اواخر خرداد و دیررس از نیمه شهریورماه آغاز می‌شود و محصول میان‌رس اکنون در حال برداشت است.

شیرانی اظهار کرد: غالب محصولات استان به استان‌های اصفهان، فارس، تهران و خوزستان صادر و بیشتر به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شوند.

مدیر امور باغبانی استان ادامه داد: متأسفانه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان کم است و تنها در قالب کارگاه‌های کوچک طی بازه زمانی 2 ماه فعالیت می‌کنند که مهمترین آسیب این بخش کشاورزی محسوب می‌شود و صنایع این محصول به صورت پوره و لواشک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: آب‌بری این محصول زیاد است لذا در حاشیه زاینده‌رود درصدد تغییر الگوی کشت هستند و از کشت هلو به سمت کشت بادام تغییر رویه می‌دهند که اگر این روند ادامه داشته باشد در آیند با مشکل کمبود هلو روبرو خواهیم شد.

شیرانی در پایان گفت: مشکلات نگهداری، سردخانه‌ای و مراحل تولید و ... در روند تغییر کشت اثر داشته و کشاورزان ترجیح می‌دهند به سمت کاشت محصولاتی نظیر بادام روند که ماندگاری بالایی داشته باشند و سود بیشتری از صادرات به دست بیاورند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید