Iranian Agriculture News Agency

افراسیابی:

طرح کاداستر در ۵۰ میلیون هکتار عرصه‌های طبیعی کشور اجرا شد

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در ۵۰ میلیون هکتار عرصه‌های طبیعی کشور، طرح کاداستر توسط این سازمان انجام شده که ۹ میلیون هکتار از این میزان مربوط به عرصه‌های جنگلی بوده است‌.

طرح کاداستر در ۵۰ میلیون هکتار عرصه‌های طبیعی کشور اجرا شد

به گزارش خبرنگار ایانا، بهمن افراسیابی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در نشست خبری امروز خود در ارتباط با آخرین وضعیت اجرای طرح کاداستر در کشور گفت: در ۵۰ میلیون هکتار عرصه‌های طبیعی کشور، طرح کاداستر توسط این سازمان انجام شده که ۹ میلیون هکتار از این میزان مربوط به عرصه‌های جنگلی بوده است‌.

وی افزود: در صورت اتمام اجرای طرح کاداستر، خدمت شایانی برای حفاظت و مدیریت منابع طبیعی کشور انجام می‌شود اما در این ارتباط دستگاه‌های ذیربط نیز باید همکاری بیشتری داشته باشند.

افراسیابی با اشاره به فعالیت 3هزار و 150 نفر نیروی حفاظتی در ١٣٥ میلیون هکتار عرصه طبیعی کشور، گفت: به ازای هر ٤٠ هزار هکتار، یک نفر نیروی حفاظتی تعریف‌شده است که استاندارد نیست.

وی ادامه داد: بر اساس استاندارد باید به ازای هر ١٠ هزار هکتار، یک نیروی حفاظتی وجود داشته باشد و برای این منظور باید از مشارکت مردمی بهره بگیریم.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: سالانه 29 تا 30 هزار پرونده تخریب و تصرف اراضی عمومی در کشور تشکیل می‌شود که حدود 5 هزار مورد آن قبل از ارسال به مراجع عمومی، رفع تصرف می‌شود.

افراسیابی افزود: در 25 هزار پرونده مطرح‌شده دیگر نیز به‌طورمعمول حدود 80 درصد آن‌ها رأی به نفع منافع عمومی صادر می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری بابیان اینکه فعال شدن انجمن‌ها و تشکل‌ها سبب شده تا آگاهی مردم در حفاظت از جنگل‌ها و مراتع افزایش یابد، تصریح کرد: مطالبه گری مردم از سازمان جنگل‌ها در بحث حفاظت از جنگل و عرصه‌های منابع طبیعی افزایش‌یافته است.

 وی با اشاره به اینکه وضعیت در حفاظت از عرصه‌های طبیعی و جنگل‌ها مطلوب نیست، اظهار کرد: بخشی از تخریب‌های قابل‌رؤیت مربوط به شخم عرصه‌های مرتعی و ساخت‌وساز است و بخش دیگری که منابع طبیعی را تهدید می‌کند مربوط به بهره‌برداری‌های نامتوازن از سرزمین بوده است.

افراسیابی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال فرونشست زمین، ریزگردها، افت شدید آب‌های زیرزمینی، روبه انقراض بودن گونه‌های مرتعی، شور شدن آب‌های زیرزمینی و خشک شدن رودخانه‌ها را می‌توان بخشی از تخریب‌ها اعلام کرد‌.

وی اضافه کرد: هرچند وضعیت در این بخش مطلوب نیست، اما روند حرکت به‌سوی کاهش تخریب، تصرف و تهدید بوده است.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از تهدیدات عرصه‌های طبیعی را تأمین سوخت جوامع جنگل نشین عنوان کرد و ادامه داد: سالانه ۸.۵ میلیون مترمکعب چوب برای تأمین انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اذعان داشت: همچنین در مناطق بیابانی نیز ۶۰۰ هزار تن بوته کنی انجام می‌شده که اخیر توانستیم برای ۴۲۵ هزار خانوار سوخت جایگزین تعریف کنیم.

افراسیابی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تعداد پرونده‌های تعرض به منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: 50 هزار پرونده وجود دارد که به عرصه‌های منابع طبیعی تعرض شده است.

وی افزود: اجازه ساخت معدن در جنگل‌ها و بیشه‌زارها به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده نمی‌شود و این موضوع به این وزارتخانه اعلام‌شده است.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در ارتباط با قطع درخت و جنگل‌های هیرکانی اظهار کرد: برای برنامه نجات شمشاد کارگروهی متشکل از گیاه‌پزشکان سازمان تحقیقات، سازمان جنگل‌ها و دیگر کارشناسان این بخش تشکیل و طرح و برنامه‌ای نوشته‌شده است.

افراسیابی بابیان اینکه برخی از درختان در این جنگل‌ها ظاهری خشکیده دارند اما ریشه‌های آن‌ها سالم است و امکان جوانه زدن مجدد آن‌ها وجود دارد که آن‌ها نیز اصلاح می‌شوند، افزود: بر این اساس عملیات بهداشتی در این جنگل‌ها انجام و شاخه‌های آلوده باهدف کم کردن این آلودگی‌ها انجام می‌شود.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید