Iranian Agriculture News Agency

کشت انگور در ۱۶هزار هکتار از باغات استان مرکزی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از پرداخت تسهیلات به باغداران انگور به منظور ترویج سیستم ایستاده(داربستی) و بالا بردن کیفیت و کمیت انگور تولیدی استان خبر داد

کشت انگور در ۱۶هزار هکتار از باغات استان مرکزی

به گزارش خبرنگار ایانا در استان مرکزی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از پرداخت تسهیلات به باغداران انگور به منظور ترویج سیستم ایستاده(داربستی) و بالا بردن کیفیت و کمیت انگور تولیدی استان خبر داد.

 علی اصغر زارعی گفت: سطح باغات انگور استان حدود ۱۶ هزار هکتار است که هم اکنون از این مقدار سالانه ۱۵۳ هزار تن محصول برداشت می شود.

 وی افزود: تولید این محصول در استان به سه روش "خزنده"، "پاچراغی" و "داربستی" انجام می‌شود که بیشترین میزان سطح کشت انگور به روش خزنده اختصاص دارد.

زارعی ابراز داشت: پرورش محصول انگور به روش خزنده از معایب مختلفی برخوردار است که از مهمترین آن می توان به عدم امکان استفاده از ماشین آلات، هزینه بالای تولید، میزان بالای آفت و بیماری به نحوی که ۳۰ تا ۳۵ درصد از محصول از بین می‌رود،عملکرد پایین این نوع تولید(متوسط عملکرد این روش ۱۵ هزار هکتار تن در هکتار است اما در سیستم داربستی ۹۰ تا ۱۰۰ تن از هر هکتار استحصال می شود)، کیفیت پایین محصول، هزینه بالای کارگر، تراکم پایین در سیستم خزنده و عدم امکان آبیاری قطره ای با توجه به کم کم آبی استان می توان اشاره کرد.

 مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بیان داشت: به منظور ترویج سیستم داربستی و تشویق باغداران به سمت و سوی این روش طی چند سال گذشته طرح هایی به صورت ترویجی در مناطقی از شازند، خنداب و اراک عملیاتی شد که خوشبختانه منجر به عملکرد بالا، تولید با کیفیت و در نهایت رضایت باغداران شد.

 وی افزود:  برای اجرای این طرح طی پیگیری هایی که سال گذشته از سوی این سازمان انجام شد موفق به دریافت یک میلیارد تومان تسهیلات و کمک‌های فنی و اعتباری از وزارتخانه شدیم.

به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی،  ۸ درصد از سود این تسهیلات را دولت و ۱۰ درصد  بر عهده کشاورز پرداخت میکند.

زارعی گفت: از اعتبارات استان برای ۱۰ هکتار از زمین های تحت کشت این محصول پایه فلزی خریداری شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

 وی افزود: علاوه بر این از محل بند الف تبصره ۱۸ نیز تسهیلات بانکی با سود ۹ درصد به باغداران اعطا شد.

 مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد: موافقت نامه ای با صندوق کارآفرینی امید امضا شده است که به موجب آن مصوب شد یک میلیارد تومان وام با نرخ سود ۴درصد به باغداران پرداخت شود.

شایان ذکر است کمک های فنی و اعتباری و بند الف تبصره ۱۸ بانک کشاورزی نیز برای سال جدید پیگیری خواهد شد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید