معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور:
بیش از ۹۵ درصد غذای جامعه از خاک تامین میشود
معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: بیش از ۹۵ درصد مواد غذایی جامعه از خاک تامین میشود که بر اهمیت این ماده در امنیت غذایی تاکید دارد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان قزوین، مهرزاد مستشاری روز شنبه در مراسم روز جهانی خاک واقع در سالن شهدای سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود: اهمیت خاک و امنیت غذایی به قدری بالا است که قوانین متعددی برای حفظ آن در داخل و خارج از کشور به تصویب رسیده است.
وی اضافه کرد: سازمان جهانی فائو برنامه مشارکت جهانی را در سال ۲۰۱۲ عنوان کرد و آن حکمرانی خاک نامید تا تمامی دولتمردان نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
مستشاری بیانکرد: بر اساس اطلاعات موجود بیش از ۷۰ درصد خاک کشور فسفر قابل دسترس دارد و ۳۰ درصد خاکهای ما نیز با کمبود پتاسیم روبرو هستند.
این محقق در ادامه به میزان مصرف کود در خاکهای کشور اشاره کردو گفت: میزان مصرف کود در خاکهای ما ۶۶ کیلوگرم است که این رقم در میانگین جهانی ۱۳۲ کیلوگرم است.
مستشاری به چالشهای منابع خاک و آب کشور پرداخت و گفت: کمبود مواد آلی خاک، تغییر کاربری، خاکورزی شدید در کشاورزی، شوری و لب شوری خاک، عدم کارایی مصرف آب و کودهای نامناسب از عمده مسائل و مشکلات منابع خاک و آب به شمار میروند.
معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور تاکید کرد: بیش از ۶۰ درصد خاکهای کشور بر اساس اطلاعات سال ۱۴۰۰ با فقدان مواد آلی کربن روبرو هستند و باید بقایای گیاهی به داخل خاک برگردد.
مستشاری خاطرنشان کرد: ۶.۵ درصد خاکهای کشور درجه یک هستند و مابقی درجه ۲ و درجه سه است و این بر اهمیت حفظ خاکهای حاصلخیز ما تاکید دارد.
وی در پایان با بیان اینکه نیمی از اراضی کشاورزی استان قزوین در معرض شوری قرار دارد، گفت: باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از پیشرفت شور و لب شور در استان عملیاتی سازیم.
دیدگاه تان را بنویسید