تولید 1600 تن "به" معطر در سپیدان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان با اشاره به پایان کار برداشت "به" از باغ های این شهرستان گفت: قریب به 1600 تن محصول از سطح 105 هکتار باغ مثمر "به" برداشت و روانه بازار مصرف شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، مهدی نصیری با بیان اینکه برداشت "به" در شهرستان سپیدان عمدتا در مهر ماه صورت می گیرد، تصریح کرد: بیشترین سطوح زیر کشت "به" در بخش همایجان این شهرستان قرار دارد.
به گفته وی؛ غالب باغ های مذکور از ارقام "اصفهان" و "نطنز" هست که بر روی پایه هایی از "زالزالک" و "به" پیوند شده است که علاوه بر تطابق با شرایط منطقه، از عملکرد مطلوب، کیفیت، طعم، عطر و بازار پسندی رضایت بخشی نیز برخوردارند.
نصیری با بیان اینکه میوه "به" پس از فرآوری و تبدیل به اشکال مربا و نوشیدنی های مختلف همچون شربت و دم نوش مصرف می شود و در سبد غذایی خانوار های ایرانی جای دارد، افزود: این میوه علاوه بر استفاده در صنایع غذایی در طب سنتی برای درمان گلو درد، سرما خوردگی، التهاب مجاری تنفسی و برخی موارد دیگر نیز کاربرد دارد.
او تاکید کرد: توصیه به استفاده حداکثری از کود های آلی و کمپوست ها و حداقل استفاده از کود های شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی در باغ ها در راس برنامه های آموزشی و ترویجی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان هست که در بهبود کیفیت محصولات اثر گذار است.
دیدگاه تان را بنویسید