Iranian Agriculture News Agency

به دنبال تامین یارانه های طرح های آبیاری نوین؛

پرداخت کمک‌های بلاعوض به مجریان آبیاری نوین در قیروکارزین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ضمن دعوت از متقاضیان اجرای طرح های آبیاری نوین برای ارائه درخواست طرح های خود گفت: با توجه به تامین منابع مالی مورد نیاز، مجریان این طرح ها تا 85 درصد از هزینه ها را به صورت کمک های بلا عوض دریافت می کنند.

پرداخت کمک‌های بلاعوض به مجریان آبیاری نوین در قیروکارزین

به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، مهدی همتی با تاکید بر نقدی بودن کمک ها و شناوری منابع مالی در سطح استان فارس تصریح کرد: به منظور اجرای طرح های آبیاری نوین تا اطلاع ثانوی امکان برخورداری از این تسهیلات و شرایط وجود دارد از این رو بهره برداران در اسرع وقت به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.  

این مقام مسئول با اشاره به وجود سیستم های مختلف در اجرای طرح های آبیاری نوین اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل ها برای اجرای آبیاری تحت فشار قطره ای و نواری به ازای هر هکتار 170 میلیون ریال یارانه مستقیم پرداخت می شود.

وی ضمن بر شمردن مزایای آبیاری های بارانی در مزارع مختلف از جمله افزایش عملکرد محصول در واحد سطح به دلیل افزایش فعالیت گیاه به دلیل مرطوب شدن هوا و باز شدن منافذ برگ، افزود: با توجه به بررسی مراجع تصمیم گیرنده به هر هکتار از طرح های آبیاری تحت فشار بارانی 105 میلیون ریال کمک بلاعوض نقدی پرداخت می شود.

همتی بر ضرورت توسعه روز افزون سیستم های آبیاری نوین در باغ ها و مزارع تاکید و ابراز کرد: این طرح ها در باغ های مثمر و قدیمی به منظور نوسازی سیستم های آبیاری نیز قابلیت اجرا دارد، همچنین به منظور آبیاری در اراضی لب شور نیز می توان از سیستم های کم فشار بهره برد و به ازای هر هکتار 55 میلیون ریال یارانه دریافت کرد.

تجهیز 15 هزار هکتار از باغ های قیروکارزین به سیستم های نوین آبیاری

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بیان کرد: از سطح بالغ بر 16 هزار هکتار مرکبات و نخیلات این شهرستان قریب به 15 هزار هکتار مجهز به سیستم های نوین آبیاری است که بعضا نیاز به نوسازی دارد.

به گفته وی؛ از سطح ده هزار هکتاری مزارع در بیش از چهار هزار هکتار از زراعت های شهرستان قیروکارزین تا کنون آبیاری نوین اجرا نشده است که مهم ترین دلایل این محرومیت استفاده از چاه های فاقد پروانه بهره برداری یا استفاد از آب های جاری رودخانه و چشمه است.

از ابتدای سال جاری تا کنون170 هکتار از مزارع و باغ های شهرستان قیروکارزین مورد مطالعه و طراحی سیستم های آبیاری نوین قرار گفته است که در 86 هکتار از آن طرح اجرا و به پایان رسیده است. تعهد این شهرستان در سال 1399 اجرای 455 هکتار آبیاری نوین است.

قیروکارزین با بیش از 42 هزار هکتار اراضی باغی، زراعی و آیش و تولید بیش از 700 هزار تن محصولات کشاورزی قطب تولید خرما، لیمو ترش و لیمو شیرین در استان فارس و جنوب کشور است و در فاصله 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید