Iranian Agriculture News Agency

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین:

متعهد به کاشت 600 هکتار کلزا هستیم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از ابلاغ سطح تعهد کاشت 600 هکتار کلزا ی آبی در سال زراعی جدید برای این شهرستان خبر داد.

متعهد به کاشت 600 هکتار کلزا هستیم

به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، مهدی همتی در اولین نشست برنامه ریزی کاشت محصولات شتوی در این شهرستان با اشاره به تعیین و ابلاغ سطح زیر کشت کلزا برای هر پهنه زراعی گفت: کاشت محصول راهبردی کلزا از نیمه مهرماه در قیروکارزین آغاز می شود که تا پایان آبان ماه نیز ادامه خواهد داشت. 

این مقام مسئول با اعلام اینکه عقد قرارداد کشت کلزا آغاز شده، افزود: با استقبال خوب کشاورزان مواجه شده ایم و قرارداد کشت کلزا در سطح 120 هکتار نیز منعقد شده است. 

به گفته وی 6 تن بذر کلزا از رقم هایولا 50 به قیروکارزین اختصاص یافته که به وسیله اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی خریداری و به این شهرستان حمل می شود.

همتی افزود: کاشت کلزا از اولویت های ملی است که تلاش برای تحقق سطوح زیر کشت ابلاغی با برگزاری کلاس های ترویجی، اطلاع رسانی های عمومی و فراهم کردن امکانات لازم برای آن مانند ادوات مکانیزه در قیروکارزین آغاز شده است. 

وی با تاکید بر منویات مقام معظم رهبری در خصوص کاهش وابستگی به واردات روغن از خارج کشور، تصریح کرد: یکی از زراعت‌ هایی که متاسفانه برخلاف محصولاتی مثل گندم و جو، وابستگی بیشتری به واردات از خارج کشور دارد دانه‌های روغنی است از این رو ترویج توسعه کشت آن حائز اهمیت است.

وام پنج میلیون تومانی برای هر هکتار کلزا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به امکان بیمه نمودن محصول کلزا و در اولویت بودن پرداخت غرامت خسارت های احتمالی ناشی از عوامل خطر تحت پوشش، بیان کرد: کشاورزان کلزا کار برای انجام مراحل کاشت، داشت و برداشت زراعت خود می توانند از تسهیلات سلف بانک کشاورزی بهره مند شوند. 

به گفته وی جلوگیری از خروج ارز کشور و کاهش وابستگی به خارج، پایداری تولید گندم و افزایش حداقل ۲۰ درصدی عملکرد گندم و کاهش بیماری های گندم از مزایای کاشت کلزا است. 

همتی در ادامه به بهبود کیفیت و حاصلخیزی خاک، تولید روغن خوراکی با کیفیت، خرید تضمینی و پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان نیز اشاره کرد. 

این مقام مسئول افزود: به منظور توزیع قانونمند نهاده ها در کشت گندم مبنای تقسیم بر اساس اطلاعات گندم کاران ثبت شده در سامانه جامع پهنه بندی اراضی کشاورزی خواهد بود و برای کشت کلزا بر اساس میزان بذر کلزای خریداری شده توسط کشاورز است. 

همتی با توضیح ضرورت ثبت اطلاعات بهره برداران در سامانه جامع پهنه بندی اراضی کشاورزی برای برنامه ریزی های کلان خصوصا جهت محصولات زراعی دارای خرید تضمینی، از کلیه بهره برداران خواست با مراجعه به مروجین پهنه نسبت به اعلام سطح و نوع کشت خود اقدام کنند.

قیروکارزین با سطح زیر کشت بالغ بر 15 هزار هکتار محصولات زراعی در 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید