Iranian Agriculture News Agency

هم‌زمان با کوچ عشایر استان تهران آغاز شد:

اجرای پروژه مدیریت چرا در دشت لار

با ورود دام های غیر مجاز به پارک ملی لار مقابله می شود

هم‌زمان با فصل چرای دام و کوچ عشایر به مراتع ییلاقی دشت لار، پروژه مدیریت چرا و کنترل دام در سطح 70 هزار هکتار از این مراتع آغاز شده است.

اجرای پروژه مدیریت چرا در دشت لار

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات گفت: هم‌زمان با فصل چرای دام و کوچ عشایر به مراتع ییلاقی دشت لار، پروژه مدیریت چرا و کنترل دام در سطح 70 هزار هکتار از این مراتع آغاز شده است.

به گزارش «ایانا» هرساله با آغاز فصل بهار ورود بسیاری از گله های دام به مراتع پارک ملی لار در حالی آغاز می شود که طبق قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و مصوبات شورای عالی حفاظت محیط زیست هر گونه چرای دام در محدوده پارک های ملی کشور ممنوع است. با این حال مشکل چرای دام در این مناطق و افزایش بی رویه دام همچنان یکی از مهمترین معضلات پیش روی تنوع زیستی پارکهای ملی کشور است .

در همین حال پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، به نقل از حسن شکری اعلام کرد: مراتع حوزه لار دارای ظرفیت چرای معادل 94 هزار واحد دامی است که با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ورود دام به این مراتع از پانزدهم خرداد آغاز شده و هم‌زمان پروژه مدیریت چرا و کنترل دام نیز به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصه‌های مرتعی لار به مرحله اجرا در آمده است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات اجرای پروژه مدیریت چرا و کنترل دام را بسیار حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: با توجه به اهمیت حفظ پوشش گیاهی و نقش ارزنده آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی، ضرورت حفظ منابع پایه آب‌وخاک و همچنین در راستای فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی، این پروژه در مراتع مذکور اجرائی شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در این فصل چرا عشایر دام‌های خود را از مراتع قشلاقی استان تهران و همچنین از استان‌های سمنان و البرز به این مراتع می‌آورند که لازم است دامداران و بهره‌برداران مسیر عزیمت را از ایل راه‌ها انتخاب و از آوردن دام غیرمجاز به منطقه خودداری کنند.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی مجموعه منابع طبیعی جلوگیری از ورود دام غیرمجاز به این مراتع است خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سدلار یکی از منابع تأمین‌کننده آب شرب تهران است، اجرای پروژه مدیریت چرا و کنترل دام در این مراتع از اهمیت زیادی برخوردار بوده که بر همین اساس اکیپ‌های کنترل دام متشکل از کارشناسان، مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی و عوامل نیروی انتظامی فعالیت‌های کنترل و نظارت را در این مراتع آغاز کرده‌اند که با استقرار در گلوگاه‌های ورودی و عملیات گشت و مراقبت ضمن جلوگیری از ورود دام غیرمجاز با افراد متخلف نیز برخورد قانونی خواهند کرد.

شکری مراتع پارک ملی لار را از لحاظ تنوع گونه‌های گیاهی و جانوری منحصربه‌فرد دانست و یادآور شد: مراتع لار از نظر  محیط زیستی بسیار ارزشمند بوده که حفظ آن از اهمیت زیادی برخوردار است که برای تحقق بخشیدن به این امر مهم حمایت همه‌جانبه مسئولان و دست‌اندرکاران را می‌طلبد تا با تأمین اعتبارات موردنیاز پروژه‌های احیائی و حفاظتی با سرعت بیشتری در سطح این مراتع اجرا شود.

شهرستان شمیرانات دارای 140 هزار هکتار اراضی ملی است که حدود 130 هزار هکتار آن را مراتع ییلاقی و میان‌بند تشکیل داده است.

صدور 110 مجوز برای 22 هزار کلنی زنبور عسل

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات گفت: برای استقرار 22 هزار کلنی زنبور عسل در مراتع لار 110 مجوز صادر شده که از این تعداد 61 مجوز برای زنبورداران استان مازندران و مابقی برای زنبورداران استان تهران صادر شده است.

وی افزود: این ساماندهی با هدف پرورش زنبور و تولید عسل و به منظور بهره‌برداری بهینه و اصولی از ظرفیت‌های عرصه‌های مرتعی لار انجام شده که این اقدام نقش بسزایی در اقتصاد و معیشت بهره‌برداران ایفا می‌کند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید