Iranian Agriculture News Agency

با پیاده‌سازی طرح «بهبود منابع آبی و مدیریت پساب» در کشور رقم خورد:

کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع شیری ایران و افزایش باروری خاک در مگافارم‌ها

کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب، کاهش ۷۰ درصدی استفاده از کودهای شیمیایی و ۲۰ درصد افزایش بهره‌وری

رونمایی از نتایج فاز دوم اقدامات اجتماعی یک شرکت سرشناس سوئیسی در کشورمان که بر «مدیریت پساب و منابع آبی» تمرکز داشت، نشان می‌دهد این تلاش‌ها پس از 2 سال منجر به کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع شیری کشور و افزایش باروری خاک در مگافارم‌ها شده است.

کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع شیری ایران و افزایش باروری خاک در مگافارم‌ها

 

رونمایی از نتایج فاز دوم اقدامات اجتماعی یک شرکت سرشناس سوئیسی در کشورمان که بر «مدیریت پساب و منابع آبی» تمرکز داشت، نشان می‌دهد این تلاش‌ها پس از 2 سال منجر به کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع شیری کشور و افزایش باروری خاک در مگافارم‌ها شده است.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، بلندآوازه ترین برند مواد غذایی و آشامیدنی جهان در کشورمان، در نوزدهمین سال حضور خود در جمهوری اسلامی ایران، با چاپ کتابی، از نتایج یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ و بنیادین خود در کشور پرده برداشت. «مدیریت پساب در صنعت دام‌پروری و مزارع شیری»، موضوع دومین ابرپروژه ایجاد ارزش مشترک این برند سرشناس مواد غذایی و آشامیدنی در کشورمان است که در نتیجه مطالعه متخصصین نستله ایران بر چرخه تولید و تأمین مزارع شیری و شناسایی کمبود در 3 حوزه اصلی فعالیت آنها (آب، جریان مواد مغذی و مصرف خاک) عملیاتی شد.

نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که کشاورزی سنتی در کشور به‌موجب وابستگی به مصرف کودهای شیمیایی، درگیر مشکلاتی چون هزینه بالای واردات،  میزان مصرف بسیار بالای آب، فقر مواد مغذی، کاهش تنوع زیستی و باروری خاک‌ها در طی زمان و درنهایت آثار مخرب زیست محیطی است. ازاین‌رو، این برند که با نخستین ابرپروژه خود (پروژه رایز) که در گذشته موجب افزایش کیفیت شیرهای تولیدی ایران شده بود، بر آن شد تا فاز دوم اقدامات «ایجاد ارزش مشترک» خود را در کشورمان، حول تغییر در چرخه مدیریت منابع آبی طراحی و طی همکاری با یکی از بزرگ‌ترین مزارع شیری و زراعی کشور آن را اجرایی کند.

 

photo_۲۰۲۰-۰۸-۰۳_۱۰-۳۲-۵۰

 2 سال تلاش متخصصان صنعتی، دامپروری و دانشگاه برن سوییس در ایران

مهم‌ترین دستاورد این ابرپروژه که پس از 2 سال تلاش متخصصان این مجموعه و مزرعه "چالتاسیان " در کنار کمک علمی دانشگاه برن سوییس حاصل شد، تغییر در نگرش حوزه دامی کشور نسبت به فضولات دامی از یک زباله به یک کالای اقتصادی است. فعالیت مزارع زیر پوشش در این راستا، منجر به کاهش میزان مصرف آب تا 30 درصد، کاهش 70 درصدی استفاده از کودهای شیمیایی و نیز 20 درصد افزایش در بهره‌وری طبق استانداردهای جهانی شد.

شهریار صفاری، مالک این مگافارم دراین‌باره می‌گوید: «پس از تحقیقات مشترک و شناسایی نقاطی که نسبت به نُرم جهانی فاصله داشتند، در نخستین گام سیستم مدیریت پساب در مزرعه ما احداث شد. با به‌کارگیری این سیستم و به تبع آن تغییر در نحوه جمع‌آوری، نگه‌داری، تصفیه، انبار و مصرف پساب و مصرف کودهای ارگانیک، استفاده از کودهای شیمیایی، نیتراته و فسفاته در مزارع زراعی ما تا ۷۰ درصد کاهش یافت؛ که شاهد اثرات بسیار مثبت آن در باروری خاک و هزینه‌های جاری هستیم.»

جوزپه کارلا، مدیرعامل نستله ایران با اشاره به دلایل شکل‌گیری این طرح اجتماعی در کشورمان گفت: «طبق آمار، حدود 90 درصد آب مصرفی کشور در حوزه کشاورزی است. بنابراین با توجه به اهمیت حفظ منابع آبی در موقعیت جغرافیایی کشور، برآن شدیم تا فاز دوم تلاشمان در راستای منبع‌یابی مسئولانه در جمهوری اسلامی ایران را در حوزه بهینه‌سازی مصرف آب عملیاتی کنیم.»

وی افزود: «به خود می‌بالیم که خروجی این طرح مشترک به حدی بزرگ بود که موجب شد توجه سایر مزارع کشور نیز به اهمیت بهینه‌سازی مصرف و پایداری اقتصادی-زیست‌محیطی در بلندمدت معطوف شود. ما با انتشار این کتاب قصد داشتیم دانش بیش از 150 ساله خود را در اختیار متخصصین فعال در این حوزه بگذاریم تا درک عملی‌تری از تولید شیر با دستاوردهای جهانی داشته و تأثیرات چشمگیر نوسازی فعالیت‌ها در این صنعت را در کوتاه‌مدت و بلندمدت مشاهده کنند.»
 

photo_۲۰۲۰-۰۸-۰۳_۱۰-۳۲-۵۳

اجرای پروژه «پایداری مزارع شیری» ایجاد کننده خلق ارزش برای جوامع 

علیرضا سرابچی، مدیر ارتباطات، سرویس‌های بازاریابی و روابط برون‌سازمانی مجموعه نستله ایران نیز اضافه کرد: « از آنجا که این شرکت بین‌المللی به فعالیت بنیادین در جهان شهره است. بر این اعتقاد است تا برای موفقیت در درازمدت، باید برای جوامع خلق ارزش کند. از طرف دیگر بی‌شک توسعه تولید و مصرف، در کنار پیشرفت تأمین‌کنندگان داخلی و حتی رقبا در درازمدت به کسب‌وکار ما کمک بسیاری خواهد کرد. بنابراین اجرای پروژه «پایداری مزارع شیری» در همین راستا، نشان‌دهنده این رویکرد نسبت به ایجاد ارزش مشترک در این سرزمین است. مایه افتخار است که در پایداری مزارع شیری از جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی تأثیرگذار هستیم. دستاوردهای امروز، میراث این شرکت در جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.»

به گفته وی، مصرف بهینه منابع آبی و پایداری در سراسر زنجیره تأمین موجب «بهبود زندگی و سهیم شدن در ساخت آینده‌ای سالم‌تر» خواهد شد که جزو مهم‌ترین اصول کسب‌وکاری است که این شرکت بر روی آن بنا شده است.

بزرگ‌ترین شرکت مواد غذایی و آشامیدنی جهان اعلام کرده که پس از رونمایی آنلاین این کتاب، کارگروهی را برای بکار بستن نتایج این ابرپروژه در سطح ملی در نظر گرفته است. همچنین کتاب فوق ضمن پخش در سراسر زنجیره تأمین، برای انتقال تجربه و دانش در اختیار رسانه‌ها، متخصصین حوزه و همچنین مقامات بالا رتبه کشور قرار گرفته است.

photo_۲۰۲۰-۰۸-۰۳_۱۰-۳۲-۴۵

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید