Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی در گفتگو با ایانا:

قانون افزایش بهره‌وری، قانونی فراموش‌شده است

در حالی که قانون افزایش بهره‌وری می‌توانست بخش کشاورزی را به مهندسی کشاورزی نزدیک کند، به‌علت عدم ابلاغ آئین‌نامه‌ها و مشکلات اجرا به قانونی فراموش‌شده مبدل شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران در حاشیه برگزاری سمینار بررسی مسائل و مشکلات کمپوست و قارچ خوراکی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: قانون افزایش بهره‌وری مجموعه‌ای از پازل‌های قانونی برای مهندسی شدن بخش کشاورزی بود که بخش‌های مختلف آن در کنار هم قرار نگرفته و هنوز به سمت اجرایی شدن سمت و سو پیدا نکرده است.
شاهرخ رمضان‌نژاد افزود: در قانون افزایش بهره‌وری پیش‌بینی شده است که مجوزهای فعالیت‌های کشاورزی توسط سازمان نظام مهندسی صورت گیرد. در حالی که هنوز این ماده واحده به مرحله اجرا درنیامده است.
وی خاطرنشان کرد: هرچند طبق تفاهمنامه صورت‌گرفته با سازمان حفظ نباتات و سازمان‌های جهاد کشاورزی واردات سم و کود و توزیع آنها صورت می‌گیرد، اما بر اساس قانون افزایش بهره‌وری باید نسخه‌نویسی میزان استفاده از سم و کود در بخش‌های مختلف کشاورزی و اقلیم‌های مختلف توسط سازمان نظام مهندسی صورت می‌گرفت که این بند از قانون نیز هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
تخلف صدا و سیما در اجرای قانون افزایش بهره‌وری
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران ادامه داد: در حالی که در ماده 18 تا 21 قانون افزایش بهره‌وری مقرر بود صدا و سیما در پرشنونده‌ترین و پربیننده‌ترین ساعات پخش برنامه خود حداقل روزانه یک ساعت و هفته‌ای چهار روز برنامه کشاورزی پخش کند، در کمال ناباوری هیچ اتفاقی در برنامه‌های پخش‌شده از شبکه‌های اول و سوم سیما در خصوص برنامه‌های کشاورزی صورت نگرفته است.
رمضان‌نژاد تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد قانون افزایش بهره‌وری با تمام قابلیت‌های قانونی خود مبدل به قانونی فراموش‌شده باشد.
وی از عدم اجرای قانون افزایش بهره‌وری در حوزه انعقاد قراردادهای رتبه‌بندی در بخش کشاورزی خبر داد و یادآور شد: بر اساس قانون افزایش بهره‌وری مقرر بود رتبه‌بندی در بخش کشاورزی توسط سازمان نظام مهندسی صورت گیرد، اما به‌دلیل عدم اجرای این قانون و مقاومت‌هایی که برای اجرایی شدن آن در بخش میانی وجود دارد، هنوز این بند از قانون نیز مورد اجرا قرار نگرفته است.
رمضان‌نژاد تأکید کرد: مخاطب قانون افزایش بهره‌وری بخش‌های مختلفی نظیر سازمان محیط زیست، مهندسی آب وزارت نیرو، شهرداری و سایر وزارتخانه‌های مختلف است که به‌نظر می‌رسد تنها اراده وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای آن کافی نبوده و باید همه زیربخش‌ها بسیج شوند./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
N-901112-02_R
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید