Iranian Agriculture News Agency

ظریف:

فروش نفت در برابر کالا به روسیه در دستور کارنیست

ایران بسته همکاری بزرگی را با روسیه دارد اما من بر این باور نیستم که بخشی از آن بسته، فروش یا دادن نفت به روسیه و دریافت کالا در قبال آن باشد.

فروش نفت در برابر کالا به روسیه در دستور کارنیست

ایانا_ گروه سیاسی|| در حالی برخی اخبار حاکی از آن است که اروپایی‌ها به جای پیشنهاد مستقیم خرید نفت از ایران، اعلام کرد‌ه‌اند که ایران روزانه یک میلیون بشکه نفت خود را به روسیه بفروشد و این کشور نفت ایران را صادر کند که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه گفته است که فروش نفت در برابر کالا به روسیه در دستور کار نیست.

این پیشنهاد هر چند از سوی ظریف رد شده است اما برخی از کارشناسان چنین پیشنهادی را عجیب و غریب و برخی دیگر اما آن را یک راه حل دانسته‌اند.

لطفعلی بخشی، عضو هئیت علمی دانشگاه علامه در گفت‌وگویی که به تازگی با سرویس سیاسی ایانا داشته دراین باره گفته بود: ‌اگر اروپایی‌ها به ازای خرید نفت از طریق روسیه به ایران یورو بدهند منطقی است اما درغیر اینصورت راه به جایی نخواهیم برد.

او همچنین تاکید کرده بود: اگر روس‌ها بخواهند در ازای نفت صادراتی ایران،کالا تحویل بدهند فایده‌ای ندارد چرا که روسیه نه محصولات خاصی دارد که در دنیا برند باشد و نه تکنولوژی پیشرفته‌ای دارد.

برخی دیگر اما تاکید دارند که فروش نفت در قبال کالا از روسیه پیشنهاد خوبی نیست. 

با این حال، هرچند واکنش‌ها به این پیشنهاد همچنان ادامه دارد اما محمدجوادظریف، وزیر خارجه در گفت‌وگویی که با یورو نیوز داشته درباره برخی گزارش‌ها و اظهارنظرها مبنی بر احتمال تبادل نفت با کالا میان ایران و روسیه گفته است که فروش یا دادن نفت به روسیه و دریافت کالا در قبال آن مد نظرما نیست.

آنطور که مهر گزارش داده است؛ او تاکید کرده است ایران بسته همکاری بزرگی را با روسیه دارد که شامل فعالیت‌های بسیار و سرمایه‌گذاری توسط روسیه در بخش انرژی ایران، مشارکت این کشور در فعالیت‌های زیرساختی ایران و تعامل بین دو طرف در حوزه تجارت و نفت می‌شود. اما من بر این باور نیستم که بخشی از آن بسته، فروش یا دادن نفت به روسیه و دریافت کالا در قبال آن باشد. این بسته بسیار بزرگتری است و شامل موارد دیگری می‌شود؛ از جمله امکان همکاری در حوزه انرژی بین ایران و روسیه و همچنین امکان اینکه ایران پول نقد دریافت کند.

ظریف، همچنین دراین گفت‌وگو درباره میزان رضایت ایران از بسته پیشنهادی اروپا توضیح داده است: ما بسته‌ای دریافت کردیم که رضایت‌بخش نبود. اکنون در حال همکاری با اروپایی‌ها هستیم. در حالی که ما مشغول صحبت هستیم، همکاری‌ها در جریان است. برای آزمودن امکان حفظ توافق به اروپا فرصتی داده‌ایم. از سوی اروپا، شاهد تعهد سیاسی بوده‌ایم. ما همچنین شاهد اقدامات فنی بوده‌ایم که ارائه شده است. اما اینها کافی نیست. دو چهارچوب زمانی مشخص وجود دارد. اولی، چهارچوب زمانی اولین دسته از تحریم‌های آمریکاست که در ماه اوت اجرا می‌شود و چهارچوب زمانی دیگر، دومین دسته از تحریم‌های آمریکاست که در ماه نوامبر اجرا می‌شود و ما خواهیم دید که اروپا چطور با آن دست و پنجه نرم می‌کند و کاملا مطابق با آن، پاسخ خواهیم داد و برنامه‌ مشخصی برای آن داریم.

محمد جواد ظریف در پاسخ به سوالی مبنی بر توافق احتمالی میان روسیه و آمریکا پس از نشست هلسینکی میان ترامپ و پوتین در رابطه با سوریه نیز گفت: ایران و روسیه به مردم سوریه کمک کرده‌اند و ما این کار را تا زمانی که ضروری باشد ادامه می‌دهیم اما در پایان، این سوری‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند. ما روابط و همکاری خوبی با روسیه و دولت سوریه داریم و به این کار ادامه می‌دهیم. هدف ما در اینجا کاملا مشخص است هدفی که هدف فدراسیون روسیه هم هست. هدف، مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی است. امروز اگر رئیس جمهور ترامپ می‌خواهد اعتباری به نام خود ثبت کند باید آن را در حمایت از داعش جستجو کند، کاری که آمریکا و متحدانش در تمام این مدت انجام می‌داده‌اند. این واقعیت که تسلیحات آمریکایی در دستان داعش و دیگر سازمان‌های افراط‌گرا کشف شده، توسط منابع غربی مستند شده است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید