Iranian Agriculture News Agency

گزارش اسپوتینک از بمب اتمی ایران!

ویاچسلاو کانتور معتقد است که در صورت فروپاشی «برجام»، ایران می تواند طی یک تا دوسال بمب هسته‌ای بسازد

گزارش اسپوتینک از بمب اتمی ایران!

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشت: ویاچسلاو کانتور رئیس همایش بین‌المللی لوکزامبورگ برای جلوگیری از فاجعه هسته‌ای معتقد است که در صورت فروپاشی «برجام»، ایران می‌تواند طی یک تا دوسال بمب هسته‌ای بسازد. این در حالی است که پیش‌تر رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوای حرمت ساخت بمب اتم را صادر کراده‌اند و حتی باراک اوباما در نامه‌اش به آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به این فتوا آن را ارزشمند دانسته بود.   

در ادامه گزارش اسپوتنیک به نقل از کانتور آمده است:«خروج آمریکا از برجام مسائل جدیدی را موجب می‌شود. بدون برجام که مذاکرات برای رسیدن به آن 11 سال طول کشید، ایران می‌توانست به سلاح هسته‌ای دست یابد. در صورت تخریب آن، ایران قادر است طی یک تا دو سال کلاهک هسته‌ای برای موشک‌های خود بسازد.

کارشناسان ما بخوبی با یکسری عیوب برجام آشنا بودند که به اتفاق آرا  20 ژوئیه سال 2015 در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید و برای 10 سال درنظر گرفته شده است و ایران را موظف می‌کند طی 15 سال نباید بیش از 300 کیلوگرم اورانیوم را تا 3,67%, غنی سازی کند، اورانیوم با غنای بالا و پلوتونیوم تسلیحاتی تولید نکند.

اما پس از 10 سال اگر توافق دیگری وجود نداشته باشد ایران می‌تواند درکوتاه‌ترین زمان اولین بمب  هسته‌ای خود را بسازد. از این‌رو می‌شد به آمریکا توصیه کرد که سیاست خود در رابطه با برجام را با انعطاف‌تر سازد تا برجام با خطر تخریب روبرو نشود».

در ژوئیه سال 2015 میلادی، پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد (متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده آمریکا) به علاوه آلمان به توافقی تاریخی با ایران برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای دست یافتند. در ازای توقف برنامه هسته‌ای ایران هم قرار شد بسیاری از تحریم‌های وضع شده علیه این کشور برداشته شود.

توافقنامه برجام در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تصویب شد. چهار شرط لازم برای تائید پایبندی ایران به توافقنامه برجام: تهران به صورت شفاف و قابل تصدیق تمامی بخشهای توافق را اجرا کند. ایران تخلف اساسی ای از برجام نداشته باشد. ایران هیچ عمل آشکار و یا پنهانی در جهات پیشرفت ساخت سلاح هسته ای انجام نداده باشد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید