Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان چای مطرح کرد:

ایران تنها کشور تولیدکننده چای ارگانیک

رئیس سازمان چای گفت: در کشورمان برای تولید برگ چای از سم استفاده نمی‌شود و ایران تنها کشوری است که به‌صورت طبیعی این کار را انجام می‌دهد و چای تولید داخل یک محصول سالم است.

خبرگزاری میزان: چای از جمله اقلامی است که هرساله ارز قابل توجهی برای واردات آن به کشور صرف می‌شود از طرفی تولید داخل بسیار کمتر از نیاز داخلی بوده و واردات را ضروری می‌کند.

در این میان برخی از کارشناسان عقیده دارند تولید داخل تنها ۲۸ درصد از نیاز داخل را تأمین می‌کند و واردات در حجم وسیع به کشور امری طبیعی است.

بااین‌حال چای جزء اقلام اساسی محسوب می‌شود و خودکفایی در تولید آن به‌عنوان سیاستی ملی مطرح است.

در این میان رئیس سازمان چای با اشاره به اقدامات دولت در زمینه حمایت از تولید چای ایرانی گفت: دولت با تشکیل صندوق حمایت از صنعت چای کشور و پرداخت حق السهم چایکاران به آن صندوق و با توجه به اینکه چایکاران برای عضویت در این صندوق هیچ پولی پرداخت نکردند از این صنعت حمایت می‌کند.

همچنین در سال ۹۵ بالغ‌بر ۳۲ میلیارد تومان به کارخانه‌ها و چایکاران وام پرداخت شد، درصورتی‌که مقدار این وام در سال ۱۳۹۲، صفر بود.

در این میان ضریب خودکفایی از ۱۸ درصد، در سال ۹۳ به حدود ۲۳ درصد در سال ۱۳۹۵ رسید و پرداخت وام‌های به‌زراعی برای انجام انواع هرس، هرس کفبر، هرس کمربر که ارقام ۶ میلیون تومان و ۵ میلیون تومان وام به چایکاران پرداخت شد و برای اینکه چایکاران به فکر به‌زراعی باغات خودشان باشند وام بدون بهره و کارمزد به آن‌ها پرداخت شده و بازپرداخت آن هم طی ۵ سال و با دو سال تنفس صورت می‌گرفت که این اقدامات منجر به این شد که این صنعت روند رو به رشدی پیدا کند.

روزبهان عقیده دارد حمایت از تولیدات داخلی در شرایطی به‌طور پایدار صورت می‌گیرد که مصرف‌کننده احساس کند محصول باکیفیتی خریداری کرده است و هرچند چای ایرانی یکی از باکیفیت‌ترین چای‌ها در جهان محسوب می‌شود و عطروطعم خاصی دارد، اما همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا کیفیت آن را افزایش دهیم.

این نکته نیز از سوی رئیس سازمان چای مطرح شد که در کشور برای تولید برگ چای از سم استفاده نمی‌شود ایران تنها کشوری است که به‌صورت طبیعی این کار را انجام می‌دهد و چای تولید داخل یک محصول سالم است.

برای تبدیل‌شدن محصول به یک نمونه ارگانیک لازم است که از کود استفاده نکرد که البته بسیاری از باغات ما از کود شیمیایی استفاده می‌کنند و درصدی از باغات هم به‌جای استفاده از کود شیمیایی از کود‌های دامی استفاده می‌کنند اما، ویژگی عدم استفاده از سم یک ویژگی بسیار مهم است که عنوان چای سالم را برای محصول ما مطرح می‌کند که این ویژگی در کل کشور‌های توزیع‌کننده منحصربه‌فرد است البته تولید محصول کاملاً ارگانیک نیز در دست اقدام است.

http://www.mizanonline.com/fa/news/412988

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید