6 واحد فرآوری و بسته بندی زعفران در خراسان شمالی فعال است
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر 6 واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت 4.4تن (زعفران خشک)در سال در این استان فعالیت دارند که نیازمند 140.7 تن ماده اولیه یا گل تر هستند.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان خراسان شمالی، محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: این شش واحد برای 35 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی افزود: زعفران در هشت شهرستان استان کشت می شود و شهرستان فاروج با سطح 2453 هکتار و تولید 14 تن بیشترین سطح کشت و تولید را داراست و شهرستان شیروان و اسفراین در رتبه های دوم و سوم سطح و تولید قرار دارند.
مهندس شریکیان افزایش سطح کشت زعفران، شرایط مناسب اقلیمی ،سازگاری ،نیاز آبی کم،عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقاء دانش فنی زعفران کاران ، سهولت نگهداری را از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: کشت و تولید زعفران اشتغال خوبی ایجاد می کند بطوری که هر هکتار زعفران در مراحل کاشت،داشت و برداشت و فرآوری یک شغل مستقیم و حدود 180 تا 200 شغل غیر مستقیم و فصلی ایجاد میکند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: طی دو دهه اخیر توسعه کشت و تولید زعفران در استان سیر صعودی داشته است بطوری که از سطح 343 هکتار و تولید 0،57 تن در سال 1386 به سطح 4200 هکتار رسیده است و ارزش اقتصادی محصول تولیدی استان حدود 2400 میلیارد ریال برآورد میشود.
وی افزود: برداشت زعفران از اواخر مهر آغاز و تا پایان آبان ماه در نقاط مختلف استان ادامه دارد و میزان تولید آن در سال جاری 20 تن برآورد میشود.
مهندس شریکیان اضافه کرد: بر اساس آمار نامه وزارت جها دکشاورزی سطح زیر کشت زعفران در کشور 120 هزار هکتار با میزان تولید 440 تن و با میانگین عملکرد 3،8 کیلو گرم در هکتار است که در 28 استان کشور کشت می گردد..استان خراسان شمالی با سطح 4200 هکتار و تولید 20 تن رتبه سوم کشت و تولید این محصول با ارزش و صادراتی را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: میانگین کشوری عملکرد زعفران در واحد سطح 3.8 کیلوگرم در هکتار است در حالیکه میانگین عملکرد در واحد سطح استان 6.4 کیلو گرم است.
دیدگاه تان را بنویسید