خراسان رضوی رتبه اول سطح زیرکشت و تولید آلو در کشور
نیشابور، مشهد، چناران، طرقبه شاندیز و تربت حیدریه مهمترین شهرستانهای تولید کننده محصول آلو در استان هستند.
به گزارش خبرنگار ایانا در خراسان رضوی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار (1399) سطح زیر کشت آلو در استان 7 هزارو 849 هکتار بوده که از این میزان 7 هزارو140 هکتار بارور است.
محمد میری افزود: میزان کل تولید آلو در استان 62هزارو 59 تن و متوسط عملکرد در واحد سطح حدود 8 هزارو 700 کیلوگرم است، البته الوکاران پیشرو ونمونه استان بسته به نوع رقم و شرایط اقلیمی سال با اعمال مدیریت سطح در باغ بین 50 تا 85 تن محصول در هکتار برداشت میکنند.
وی خاطر نشان کرد: استان خراسان رضوی جایگاه اول سطح زیرکشت وتولید این محصول در سطح کشور را داراست.
وی گفت: شهرستان نیشابور حدود 48.7 درصد سطح زیر کشت آلو(3 هزارو 600 هکتار) و حدود 50 درصد تولید استان (32 هزارو 115 تن) را دارا می باشد و شهر خرو یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات باغی در سطح کشور است و آلوی بخارای خرو شهرت جهانی دارد و به همین خاطر با لقب )پایتخت آلو بخارای ایران( شناخته می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: حدود ۴۰ درصد آلوی تولیدی خراسان رضوی به مصرف تازه خوری میرسد و بقیه تولیدات به آلو خشک و لواشک تبدیل میشود.
محمد میری اضافه کرد: غالب ارقام بومی و تجاری شده استان شامل شمس، طرقبه، بخارا، درگزی، قطره طلا و ارقام غالب تجاری وارداتی و سازگار شده شامل سانتاروزا، شابلون و استنلی است.
دیدگاه تان را بنویسید