Iranian Agriculture News Agency

میرعرب خبر داد:

برنامه ریزی برای توسعه 4 هزار هکتاری باغات زیتون در سال جاری

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای توسعه 4هزار هکتار از باغات زیتون در سال جاری خبر داد و گفت:اصلاح باغات زیتون در سال گذشته که بالغ بر 9 هزار 500 هکتار بوده به صورت کامل انجام شده است.

برنامه ریزی برای توسعه 4 هزار هکتاری باغات زیتون در سال جاری

جواد میرعرب رضی مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا درباره طرح اصلاح و توسعه باغات زیتون، گفت: در سال 98 برای توسعه باغات زیتون 3هزار هکتار و اصلاح باغات زیتون بالغ بر 9 هزار و 500هکتار  برنامه ریزی های انجام شد که توسعه 2هزار و 155 هکتار و اصلاح 5 هزار و 625 هکتار از باغات زیتون محقق شد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز از 3هزار و 500هکتار توسعه باغات زیتون 2هزار و 500هکتار محقق شده است، افزود: در اصلاح باغات زیتون نیز  تمامی آن که بالغ بر  9 هزار 500 هکتار  بوده عملیاتی شده است.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی درباره توسعه و اصلاح باغات در سال جاری، گفت: برای امسال، توسعه 4هزار هکتار و اصلاح بالغ بر 11هزار هکتار باغات زیتون برنامه ریزی شده است.

به گفته میرعرب؛ توسعه و احداث کشت های متراکم و فوق متراکم (باغ 200 هکتاری شرکت شهید مطهری) و  اعطای تسهیلات برای احداث باغات با ارقام روغنی و افزایش توسعه ارقام روغنی نسبت به کنسروی با تولید نهال های سالم و استاندارد از اقدامات در دست انجام در طول سال جاری است.

وی با بیان این که عقد قرارداد بهره مندی از دانش فنی موسسه تحقیقات خاک و آب در راستای افزایش عملکرد باغات نیز برای سال جاری برنامه ریزی شده است، یادآور شد: تولید و عرضه اندام پیوندی (پیوندک)، آموزش باغداران و انتقال یافته ها و  تهیه طرح جامع راهبردی 10 ساله زیتون نیز در دست اقدام است.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برای راه اندازی سه آزمایشگاه جدید ارزیابی حسی که مجموعا به تعداد 6 آزمایشگاه رسیده است و هماهنگ سازی آن با 100 آزمایشگاه جهانی، ارزیابی و رتبه بندی کارخانجات تولید روغن زیتون بر اساس کیفیت تولیدی آنها، پیگیری استاندارد 1446 و اجباری کردن ارزیابی حسی و همچنین هماهنگی با مرکز مکانیزاسیون برای ورود ماشین آلات و تجهیزات الگویی در باغات زیتون و حمایت از کارخانجات سازنده داخلی  نیز برنامه ریزی لازم انجام شده است.

وی با اشاره به این که پایین بودن درجه مکانیزاسیون و تغییرات اقلیمی از چالش های موجود در این حوزه است، تصریح کرد: بالا بودن قیمت ماشین آلات تخصصی و راندمان پایین دستگاه های برداشت زیتون در برخی از باغات زیتون و وجود مشکلات زیست محیطی به دلیل وجود کارخانه های سه فاز روغن کشی زیتون را می توان از دیگر چالش های موجود در این بخش عنوان کرد.

به گفته میرعرب وجود باغ های سنتی و قدیمی در استان های مهم زیتون خیز گیلان، زنجان و قزوین، پایین بودن میانگین عملکرد کشور و وجود ارقام کم سازگار و کم بازده در برخی مناطق  کشور نیز از چالش های اساسی تولید محصول زیتون به شمار می رود.

وی، گفت: اولویت بخشی زیتون به عنوان منبع پایدار تولید روغن، کمک به تصویب برنامه راهبردی زیتون در راستای تامین بخشی از روغن کشور، حمایت از مکانیزاسیون باغات زیتون به ویژه مقوله برداشت و بسترسازی برای بهره مندی از خدمات سرمایه در گردش وزارتخانه در کارخانجات روغن کشی از راهکارهای رفع مشکلات این بخش محسوب می شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید