در گفتگو با ایانا تاکید شد:
افزایش کیفیت و کمیت تولید گردو با سرشاخهکاری
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور کاهش خسارت باغداران بهویژه گردوکاران ناشی از تغییرات اقلیمی، تنش و خسارت سرمای دیررسی بهاره؛ طرح سرشاخه کاری درختان گردو باهدف تغییر درختان بذری به ارقام دیربرگده، بهصورت پایلوت در تعدادی از شهرستانهای استان همدان و در برخی از استانهای کشور در حال اجراست.
داراب حسنی مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار ایانا در خصوص اجرای طرح سرشاخهکاری در کشور گفت: در این طرح سرشاخه کاری یا همان پیوند ارقام برتر و اصلاحشده، بر روی تنه درختان کم ثمر انجام میشود تا پس از رشد، کیفیت و کمیت محصول افزایشیافته و درختان در مقابل تنش سرمای دیررس بهاره هم تحمل بیشتری داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک افزود: در این طرح ارقام اصلاحشدهای که حدود 15 تا 20 روز دیربرگدهتر هستند، بر روی درختان بذری با سن تا حدود 30 تا 50 ساله پیوند زده میشوند؛ درنتیجه تاج ایجادشده از طریق سرشاخه کاری دیربرگ و پر محصول خواهند شد و درنهایت باغداران شاهد افزایش کیفیت و کمیت تولید محصول خود خواهند بود.
وی بابیان اینکه سطح زیر کشت باغات گردو در کشور بالغبر 150 هزار هکتار است، افزود: از این سطح حداقل یکسوم برای سرشاخه کاری پیشبینی میشود.
حسنی با اشاره به اینکه با انجام سرشاخه کاری خسارت سرمازدگی بهاره به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد، گفت: عملکرد در واحد سطح نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک ادامه داد: مزیت دیگر استفاده از رقم یا ارقام برتر افزایش یکنواختی، کیفیت و بازارپسندی محصول است.
وی با اشاره به اینکه در باغبانی امکان تکثیر رویشی مزیتی است که با آن امکان ازدیاد درختان پربار و باکیفیت فراهم است، گفت: درختان پیوندی علاوه بر موارد ذکرشده، زود باردهتر نیز هستند.
حسنی در پایان اضافه کرد: تاکنون در این طرح بیش از 200 نفر آموزشدیدهاند که انشاءالله میتوانند این برنامه را در استانهای مختلف کشور با سرعت بیشتری پیگیری و اجرا کنند.
دیدگاه تان را بنویسید