Iranian Agriculture News Agency

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

لزوم نوسازی ناوگان کمباین برداشت گندم

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: با استفاده از خط اعتباری مکانیزاسیون، ناوگان فرسوده کمباین برداشت گندم در استان ها طی دو سال باید نوسازی شود.

لزوم نوسازی ناوگان کمباین برداشت گندم

به گزارش ایانا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورز در هفتادمین جلسه کمیته فنی گندم که امروز دوشنبه با موضوع ارزیابی فنی و اقتصادی فرآوری بذر گندم و سنجش تلفات کمباینی برداشت گندم در سالن جلسات شهدای نعمتی جم وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، پس از استماع گزارش برآورد ضایعات برداشت کمباین در مزارع گندم کشور گفت: شرکت‌های سازنده کمباین باید موظف به نصب سامانه پایش ضایعات و عملکرد برداشت در کمباین باشند و این موضوع باید اجباری باشد.

وی با اشاره به این که کشور نیاز به نوسازی ناوگان کمباین دارد، گفت که لازم است سالانه حدود ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ دستگاه کمباین تامین شود و سازندگان در این زمینه نیز باید تلاش کنند.

وی تصریح کرد: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی باید مشکلات و موضوع آورده و وثیقه کشاورزان برای خرید کمباین را به منظور استفاده از تسهیلات، مورد پیگیری و بررسی قرار دهد و مشکلات موجود را اصلاح و رفع نماید.

کشاورز خاطرنشان کرد: در استان ها باید اکیپ برداشت با مدیریت ادارات فناوری های مکانیزه تشکیل شود و آموزش های لازم را به کمباین داران ارائه نمایند.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: استان هایی که از ناوگان فرسوده کمباین در برداشت استفاده می کنند طی دو سال باید با توجه به امکان استفاده از خط اعتباری مکانیزاسیون نسبت به نوسازی ناوگان کمباین اقدام کنند.

کشاورز در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه با تاکید بر این که باید گزارشات و موارد مطرح شده در خصوص سامانه های فرآوری بذر گندم در کشور جدی گرفته شوند و از نقطه نظرات استقبال و بهره برداری شود، عنوان کرد: تمامی دستگاه های بوجاری باید مطابق با استانداردهای موجود کار کنند تا هم از زیان مادی و هم از هدر رفت بذر جلوگیری شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به شرکت های سازنده داخلی توصیه کرد: برای به روز کردن دستگاه های خود برنامه داشته باشند و همچنین دستگاه ها هر چند سال یکبار باید جایگزین، اصلاح و بازسازی شوند و آموزش اپراتورها نیز باید با همکاری انجمن تولید کنندگان بذر اصلاح شده همزمان انجام گیرد.

بر اساس این گزارش، در هفتادمین جلسه کمیته فنی گندم، مشاور وزیر و مجری طرح گندم، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، نمایندگان موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، رییس بنیاد ملی توانمندی سازی گندمکاران ایران، دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان بذر اصلاح شده، مدیران شرکت کمباین سازی ایران، شرکت ماشین برزگر خاوری، شرکت آروین صنعت ایرانیان، شرکت دام صنعت بهاره، شرکت آذرمان بوجار ایرانیان، شرکت پندتک، معاونین بهبود تولیدات گیاهی، مدیران زراعت و روسای اداره فناوری های مکانیزه سازمان های جهاد کشاورزی، مسئولین کنترل و گواهی بذر و نهال و کلیه شرکت ها تولید کننده بذر گندم و رییس هیئت اجرایی بنیاد توانمندسازی گندمکاران کلیه استان های کشور از طریق ویدئو کنفرانس به منظور مقایسه و ارزیابی فنی و اقتصادی فرآوری بذر گندم در سامانه های داخلی و خارجی با هدف بهبود فرآوری بذر کشور و سنجش تلفات کمباینی برداشت گندم کشور شرکت داشتند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید