Iranian Agriculture News Agency

بر اساس پیش‌بینی سازمان شیلات؛

تولید ماهیان زینتی در کشور به 400 میلیون قطعه می‌رسد

با راه اندازی شهرک های تولید ماهیان زینتی در چند سال آینده، تولید این ماهیان به حدود 400 میلیون قطعه در کشور خواهد رسید.

تولید ماهیان زینتی در کشور به 400 میلیون قطعه می‌رسد

به گزارش ایانا، رییس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمان شیلات ایران با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: سازمان شیلات در برنامه توسعه ای خود، راه اندازی شهرکپ‌های تولید ماهیان زینتی را در  شش تا  هفت استان کشور مد نظر دارد که چهار استان در اولویت هستند.

علیرضا رحمانی افزود: برای شهرک‌های استان‌های مازندران، مرکزی و قم هر یک 10 میلیون قطعه و برای استان اصفهان 70 میلیون قطعه برنامه ریزی تولید ماهیان زینتی را داریم.

وی با بیان این که زیر ساخت‌های این شهرک‌ها مانند گاز، برق، اب، خیابان کشی به ویژه در استان مازندران تا حدودی آماده شده است، اظهار داشت: تولیدکنندگان با تسهیلات دریافتی به همراه آورده خود، می توانند واحدهای مورد نظرشان را در شهرک های تولید ماهیان زینتی احداث کنند.

رحمانی خاطر نشان کرد که هزینه اولیه تولید ماهیان زینتی در کشور پایین است و از سالیان گذشته این  فعالیت بدون حمایت یارانه ای روی پای خود ایستاده است.

وی تولید ماهیان زینتی در سال 98 را بالغ بر 267 میلیون قطعه عنوان کرد و گفت: 60 تا 70 درصد این ماهیان زینتی در بازار داخلی مصرف می شوند.

رییس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمان شیلات ایران اضافه کرد: از این 267 میلیون قطعه ماهی تولید شده در کشور بالای 80 میلیون قطعه ماهیان قرمز شب عید هستند.

وی ادر همین حال فزود : تولید حدود 30 تا 35 درصد ماهیان زینتی در کشور از طریق مشاغل خرد و خانگی صورت می گیرد.

رحمانی درباره پیش بینی تولید ماهیان زینتی در سال جاری اظهار داشت: ما پیش بینی رشد تولید بیش از 10 درصد را برای هر سال داشتیم که با شیوع ویروس کرونا احتمالا تولید امثال در حد سال 98 خواهد بود.

وی افزود: شیوع کرونا در یکسال اخیر، تولید ماهیان زینتی را با مشکل خرید مواجه کرده است.

رحمانی ادامه داد: از سویی دیگر با افزایش نرخ دلار، تولیدکنندگان ماهیان زینتی رغبتی به واردات این ماهیان از خارج ندارند، زیرا برای آنها نمی صرفد.

به گفته وی، سالانه کمتر از 10 میلیون قطعه ماهی زینتی به کشور وارد می شود.

رحمانی در عین حال اظهار داشت: در شرایط افزایش نرخ ارز، صادرکنندگان ترجیح می دهند تولیدات داخل را خریداری و به کشورهای دیگر صادر کنند.

وی گفت: ماهیان زینتی ایران به کشورهای همسایه و منطقه همچون ترکیه، عراق، دبی، اذربایجان، ارمنستان، اقلیم کردستان عراق و افغانستان صادر می شود.

رحمانی به امکان دستیابی به بازارهای جدید برای صادرات ماهیان زینتی اشاره کرد و اذعان داشت: تولیدکنندگان ایرانی اگر استانداردهای مورد نظر اروپا را به لحاظ کیفیت تولید، رنگ، شکل و قیافه ماهیان زینتی را رعایت کنند، می توانند مسیر صادرات به سوی این کشورها بگشایند.

وی فاصله کوتاه هوایی میان ایران و اروپا را از مزیت های صادرات این گونه از ماهیان عنوان کرد و گفت: عمده کشورهای تولید و تامین کننده ماهیان زینتی جهان از کشورهای آسیای جنوب شرقی هستند و این درحالی است که فاصله هوایی از این کشورها تا اروپا 7 تا 10 ساعت و فاصله هوایی ایران تا اروپا حدود 5 ساعت است که در کاهش هزینه حمل و نقل تاثیر می گذارد.

رییس گروه ماهیان زینتی و سایر آبزیان سازمان شیلات ایران درباره پنج  استان برتر تولید ماهیان زینتی نیز بیان داشت: استان اصفهان با تولید 67 میلیون قطعه ماهی زینتی در رتبه نخست قرار دارد و استان های تهران با تولید بیش از 37 میلیون قطعه، گیلان بیش از 33 میلیون قطعه، قزوین 29 میلیون قطعه و البرز با 13  میلیون قطعه به ترتیب در رتبه های برتر قرار دارند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید