Iranian Agriculture News Agency

مشیرغفاری در گفتگو با ایانا:

رشد 24 درصدی تولید عسل در کشور

ورود موفق شرکت‌های دانش بنیان به صنعت زنبورداری کشور

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور گفت: در میزان تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷، به ۱۱۲ هزار تن تا پایان سال ۹۸ رسیدیم و حدود ۲۴ درصد رشد در تولید عسل داشتیم.

رشد 24 درصدی تولید عسل در کشور

فرهاد مشیرغفاری، مشاور معاون وزیر و مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با کسب دو مقام اول در مسابقات عسل لندن اظهار کرد: دو نمونه عسل را به رویداد بین‌المللی عسل لندن ارسال کردیم که بزرگترین رویداد بین‌المللی در زمینه عسل است و هر دو نمونه موفق به کسب مقام اول و مدال طلا شد که یک دستاورد بزرگ برای صنعت زنبورداری کشور محسوب می شود.

وی با اشاره به افزایش تعداد کلونی‌های زنبور عسل در سال 98 خاطرنشان کرد: سرشماری زنبورستان‌ها هر سال در مهرماه صورت می‌گیرد که تعداد زنبورستان‌ها به ۹۸ هزار زنبورستان رسید و کلونی‌ها با 26 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال 97، به حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلونی رسید، که این امر به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی کشور بود.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با تأکید بر عدم وابستگی صنعت زنبورداری به واردات تصریح کرد: این صنعت هیچ گونه وابستگی به خارج نداشته، ارز بر و آب‌بر نبوده و ارزآوری برای کشور دارد، به همین دلیل سرمایه‌گذاری در این بخش رشد پیدا کرده است.

وی با اشاره به افزایش تولید عسل در کشور عنوان کرد: در میزان تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷، به ۱۱۲ هزار تن تا پایان سال ۹۸ رسیدیم و حدود ۲۴ درصد رشد در تولید عسل داشتیم.

مشیرغفاری افزود: در تعداد کلونی در دنیا رتبه چهارم را پس از هند، چین و ترکیه داریم و در تولید عسل هم رتبه چهارم را بعد از ترکیه، چین و آرژانتین داررا هستیم.

مشاور معاون وزیر گفت: در دو سال اخیر و پس از آن که سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور را تدوین کرده و ریل‌گذاری مسیر صنعت زنبورداری با اهداف و استراتژی‌ها شکل گرفت، هدف گذاری به سمت مسائل تخصصی و فنی پیشرفت و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و یونیدو در این زمینه ورود کردند که در این راستا دوره های تخصصی برای زنبورداران برگزار شد.

وی ادامه داد: این آموزش‌ها در زمینه محصولات دیگر کندوی زنبور عسل مانند موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور عسل است که ارزش افزوده بالایی داشته و باعث خروج از فروش تک محصولی عسل می‌شود.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور اذعان کرد: طبق آمار اعلام شده تولید گرده گل نسبت به سال ۹۷، 134 درصد، بره موم ۷۷درصد و موم ۵۳ درصد رشد داشته که نشان از استقبال زنبورداران به تولید محصولات زنبورعسل و استقبال مصرف‌کنندگان از این محصولات است.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از عسل در افزایش ضریب ایمنی بدن در شرایط کرونا خاطرنشان کرد: میزان مصرف عسل و محصولات زنبورعسل در دوران کرونا افزایش یافته که به دلیل تاثیر بالای آن در افزایش ایمنی بدن است.

مشیرغفاری تصریح کرد: پس از رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری در بهمن ماه ۹۸، شرکت‌های دانش بنیان به مقوله عسل ورود کردند و قرص ژل رویال پس از تولید در داروخانه‌ها عرضه شد.

وی افزود: با ورود شتابدهنده‌ها و یونیدو، در شهریورماه دستاوردهای جدیدی از این صنعت رونمایی خواهد شد و شرکت‌های دانش بنیان و فناور با مجموعه یونیدو همکاری خواهند داشت و به زودی شاهد محصولات و فرآورده‌های جدید د این زمینه خواهیم بود.

مشاور معاون وزیر اظهار داشت: ورود تشکل‌ها به این بخش و تلاش آن‌ها برای ایجاد کریدورهای صادراتی می‌تواند راه را برای صدور محصولات زنبور عسل و عسل ایران به اقصی نقاط جهان فراهم آورد و باعث جهش تولید در کشور شود.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور تأکید کرد: 98.6درصد از کندوهای کشور مدرن بوده و کمتر از 1.4درصد سنتی هستند و ۲۰ درصد از زنبورداران تحصیلات دانشگاهی دارند که نشان می‌دهد با وجود اطلاعات بالا در این زمینه، بهره‌برداری از تکنولوژی های روز مورد استفاده قرار گرفته است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید