Iranian Agriculture News Agency

مصرف کود سرک ازت در گندم آبی و دیم

بیشترین نیاز گندم به ازت در مراحل پنجه دهی و ظهور خوشه و دانه بوده که مدیریت صحیح مصرف و تقسییط کود سرک ازت بر افزایش عملکرد و پروتئین دانه یعنی افزایش کمیت و کیفیت محصول اثر مستقیم دارد.

مصرف کود سرک ازت در گندم آبی و دیم

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: به طور کلی گندم در مراحل رشد جوانه زنی، پنجه دهی، ساقه رفتن و ظهور خوشه و دانه به ازت نیاز دارد.

خسرو عمرانی افزود: بیشترین نیاز گندم به ازت در مراحل پنجه دهی و ظهور خوشه و دانه بوده که مدیریت صحیح مصرف و تقسیط کود سرک ازت بر افزایش عملکرد و پروتئین دانه یعنی افزایش کمیت و کیفیت محصول اثر مستقیم دارد.

خسرو عمرانی گفت: در تغذیه گندم آبی مصرف کود ازت بهتر است در 3 تا 4 مرحله، قبل از کشت، پنجه دهی، شروع ساقه رفتن، ظهور خوشه و دانه صورت گیرد و بهتر است کود دهی با توجه به میزان ازت مورد نیاز گیاه که طبق آزمون خاک و نوع بافت خاک میزان آن برآورد شود، صورت گیرد.

عمرانی اظهار داشت: بهترین تقسیط مصرف کود ازت تقسیط 2 تا 3 مرحله ای است که شامل :

1- قبل از کاشت 2.پنجه دهی و یا ساقه دهی 3.شروع خوشه دهی، می شود.

وی عنوان کرد: در مزارع گندم دیم، کوددهی به بارندگی های مناسب از نظر زمان ،میزان و پراکنش باران بستگی داشته که مدیریت صحیح تقسیط کود ازت در مزارع دیم را با مشکل مواجه می‌کند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید