Iranian Agriculture News Agency

سازمان هواشناسی:

افزایش 222 درصدی میانگین بارش‌ کشور از آغاز سال زراعی جاری

ایانا- اقتصاد: میانگین استانی بارش در ایلام، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد نسبت به دوره بلندمدت بیش از 100 درصد افزایش یافته این در حالی است که سیستان و بلوچستان با کاهش 75 درصدی مواجه بوده و تاکنون بدترین وضعیت بارش را در بین استان‌های کشور دارد.

افزایش 222 درصدی میانگین بارش‌ کشور از آغاز سال زراعی جاری

میانگین بارش کشور از آغاز سال زراعی ‌جاری ( اول مهر 1397 ) تا دوم دی ماه، به مقدار 91.6 میلیمتر به ثبت رسیده است که نسبت به دوره مشابه بلندمدت و سال گذشته به ترتیب 47.6 و 222 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، پژوهشکده اقلیم‌شناسی این سازمان هفته اول هر ماه پیش‌بینی فصلی برای 3 ماه آینده با صحت حدود 70 درصد را ارائه می‌کند که در این پیش‌بینی اشاره شده است که میانگین استانی بارش در ایلام، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد نسبت به دوره بلندمدت بیش از 100 درصد افزایش یافته این در حالی است که سیستان و بلوچستان با کاهش 75 درصدی مواجه بوده و تاکنون بدترین وضعیت بارش را در بین استان‌های کشور دارد.

پیش‌بینی می‌شود میانگین بارش کشور در فصل زمستان در محدوده نرمال تا کمتر از نرمال باشد. روند ماهانه بارش، کاهش تدریجی آن‌ را از دی تا اسفند 1397 نشان می‌دهد و بنظر می‌رسد بیشترین کاهش در اسفند رخ دهد. بارش از هفته دوم دی ماه تا اوایل بهمن، به ویژه در جنوب غرب کشور متمایل به بیش از نرمال است که در مناطق سردسیر به شکل برف خواهد بود. احتمال نابهنجاری منفی دمای هوا در دی بیش از دو ماه دیگر فصل زمستان است.

ثبت 91.6 میلیمتر بارش از آغاز سال زراعی جاری

میانگین بارش کشور از آغاز سال زراعی‌جاری تا 2 دی 1397  به مقدار 91.6 میلیمتر به ثبت رسیده که نسبت به دوره مشابه بلندمدت (62 میلیمتر) و سال گذشته (28.4میلیمتر) به ترتیب 47.6 و 222 درصد افزایش داشت. در این دوره بیشترین بارش در استان‌های ایلام 379، خوزستان 262، بوشهر 207 و کهگیلویه و بویراحمد 365میلیمتر رخ داده است که نسبت به بلندمدت به ترتیب 171،139 ،123 و 112.5 درصد افزایش را تجربه کرده‌اند؛ این در حالی است که سیستان و بلوچستان با دریافت تنها 4.9 میلیمتر بارش از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون، بیشترین کمبود بارش را در بین استان‌های کشور دارد، به نحوی که بارش آن 75 درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش یافته است.

بعد از سیستان و بلوچستان، استان یزد با دریافت 13.6 میلیمتر کاهش 42 درصدی را نسبت به بلندمدت تجربه کرده است.

بارش‌ها در فصل زمستان نرمال و کمتر خواهد بود

علیرغم بارش‌های بیش از نرمال در فصل پاییز، انتظار می‌رود میانگین بارش کشور در فصل زمستان در محدوده نرمال تا کمتر از آن باشد.

روند در زمستان به گونه‌ای است که از دی تا اسفند، بارش ماهانه به طور نسبی کاهش می‌یابد و بیشترین کاهش در اسفند مورد انتظار است. از هفته دوم دی ماه تا اوایل بهمن، بارش به ویژه در جنوب غرب کشور متمایل به بیش از نرمال پیش‌بینی می‌شود. بارش این دوره در مناطق سردسیر بیشتر به شکل برف خواهد بود. انتظار می‌رود در فروردین 1398، میانگین بارش کشور متمایل به بیش از نرمال باشد، این در حالی است که در استان‌های ساحلی خزر بارش کمتر از نرمال محتمل است.

پهنه پوشش برف مناطق زاگرس غربی بهبود می‌یابد

در زمستان 1397، به جز دو منطقه جنوب غرب- غرب و دریای خزر که برای آنها کمترین نابهنجاری مثبت دمایی (از نیم تا یک درجه) پیش‌بینی شده است، سایر مناطق کشور با نابهنجاری بین 1 تا 2 درجه مواجه خواهند بود. در مقیاس ماهانه کمترین نابهنجاری مثبت از نیم تا یک درجه در دی ماه و در جنوب غرب کشور مورد انتظار است. با توجه به پیش‌بینی بارش بیش از نرمال و شرایط دما در مناطق کوهستانی زاگرس غربی، انتظار می‌رود پهنه پوشش برف این مناطق بهبود یابد.

پیش‌بینی میانگین مدل‌های دینامیکی و آماری نشان دهنده تداوم فاز انسو در النینوی ضعیف تا پایان سال 1397 است که نشانگر کم اثر بودن آن بر بارش فصل زمستان است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید