Iranian Agriculture News Agency

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد

ارزآوری 5.2 میلیارد دلاری بخش کشاورزی و غذا در 11 ماهه امسال

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تجارت بخش کشاورزی و غذا در 11 ماهه سال ۱۳۹۸ گفت: در 11 ماه نخست امسال، محصولات بخش کشاورزی و غذا با وزن تقریبی شش میلیون و 348 هزار تن‌، به ارزش پنج میلیارد و 205 میلیون دلار، صادر شده است. همچنین واردات محصولات بخش کشاورزی و غذا با 22 میلیون و 659 هزار تن، به ارزش 11 میلیارد و 648 میلیون دلار بوده است.

ارزآوری 5.2 میلیارد دلاری بخش کشاورزی و غذا در 11 ماهه امسال

به گزارش ایانا، شاهرخ شجری در ادامه به اقلام عمده صادراتی بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: هندوانه با 728هزار تن، سیب با 606هزار تن، گوجه‌فرنگی تازه با 496هزار تن، سیب‌زمینی تازه با 422هزار تن، پیاز و موسیر با 374هزار تن، پنج محصول مهم از نظر وزنی در صادرات محصولات کشاورزی به شمار می‌روند. از نظر ارزشی نیز پسته با پوست تازه یا خشک 628میلیون دلار، سیب تازه 309میلیون دلار، گوجه فرنگی 223میلیون دلار، مغز پسته تازه یا خشک 194میلیون دلار و هندوانه با 172میلیون دلار به عنوان پنج محصول عمده صادراتی در این 11 ماه برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن هر یک از زیربخش‌های کشاورزی در صادرات بخش کشاورزی و غذا، افزود: زیربخش باغی با وزن یک میلیون و 666هزار تن، دو میلیارد و 375میلیون دلار و زیربخش زراعی با وزن چهار میلیون و 21 هزار تنی، یک میلیارد و 917 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته اند.

شجری در ادامه به صادرات محصولات دام و طیور اشاره کرد و گفت:‌ صادرات محصولات دام و طیور با وزن 530 هزار تنی، ارزآوری 658 میلیون دلاری را به همراه داشته است. همچنین زیربخش شیلات با وزن 113 هزار تن، 225 میلیون دلار ارزآوری داشته است.

به گفته او، وزن صادرات زیربخش‌های کشاورزی و غذا در مجموع به شش میلیون و 348 هزار تن از لحاظ وزنی رسیده است که در حدود پنج میلیارد و 205 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته‌اند.

پنج قلم عمده وارداتی کشور در بخش کشاورزی

شجری با اعلام پنج قلم عمده وارداتی بخش کشاورزی از لحاظ وزنی تا انتهای بهمن ۱۳۹۸ نیز گفت: ذرت دامی به میزان هشت میلیون و 134 هزار تن، جو به میزان سه میلیون و 767 هزار تن، کنجاله سویا به میزان دو میلیون و 146 هزار تن، لوبیای سویا به میزان یک میلیون و 972 هزار تن و شکر تصفیه نشده به میزان یک میلیون و 742 هزار تن وارد کشور شده، اما بیشترین سهم ارزی به‌منظور واردات محصولات موردنیاز و ضروری صنعت‌ کشاورزی به ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و 989 میلیون دلار، برنج نیمه‌سفید یا کامل سفید شده به ارزش یک میلیارد و 555 میلیون دلار، جو به ارزش 954 میلیون دلار، کنجاله به ارزش 932 میلیون دلار و لوبیای سویا به ارزش 854 میلیون دلار تعلق یافته است.

۶.۴ میلیارد دلار؛ ارزآوری بخش کشاورزی و غذا در سال ۹۷

به گزارش ایانا، صادرات بخش کشاورزی و غذا در سال ۹۷ با سهم ۱۴.۴۳درصدی از کل صادرات غیرنفتی، با وزن تقریبی شش میلیون و ۹۴۱هزار تن، ارزآوری شش میلیارد و ۳۹۲ میلیون دلاری را برای کشور به همراه داشته است. محصولات جالیزی با یک میلیون و ۲۷۶هزار تن، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با ۶۷۴هزار تن، سیب‌زمینی تازه و فرآوری شده با ۵۸۴هزار تن، سیب با ۴۲۵هزار تن و پیاز و موسیر با ۳۵۲ هزار تن، پنج قلم عمده صادراتی از لحاظ وزنی را تا انتهای اسفند سال ۱۳۹۷ به خود اختصاص داده‌اند. همچنین از نظر ارزشی نیز پسته به ارزش ۴۶۱میلیون دلار، زعفران به ارزش ۳۵۱میلیون دلار، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده به ارزش ۳۸۶میلیون دلار، سیب با ۲۲۹میلیون دلار و سیب‌زمینی تازه و فرآوری شده به ارزش ۳۴۳میلیون دلار، اقلام مهم صادراتی بخش کشاورزی و غذا را در برگرفته‌اند. همچنین واردات محصولات کشاورزی نیز در سال ۹۷ با سهم ۲۶.۰۲درصدی از کل واردات غیرنفتی، با وزن تقریبی ۲۰میلیون و ۴۷۸هزار تن به ارزش ۱۰میلیارد و ۷۱۶میلیون دلاری همراه بود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید